Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 hlava kyslej kapusty
– 1 cibula
– 2 struky cesnaku
– 2 lyzice oleja
– soľ, čierne korenie a mletá paprika podľa chuti
Kuracie prsia plnené kyslou kapustou
Postup:
1. Kuracie prsia nakrajame na polovicu a jemne nakrojime do mäkkej a jemnej masy. Polovicu z toho množstva pridáme späť do mäsa, zatiaľ čo druhá polovica ostane oddelená.
2. Na oleji si zrazíme na poneví mäso, ktoré sme si nakrájali na drobné kúsky.
3. V inej panvici na múku si prepečieme pridelenú časť mäsa s nakrojenou cibuľou a cesnakom. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu a dochutime všetko podľa chuti soľou, korením a paprikou.
4. Pripravte si pripravenú zmes na kuracie prsia, odstavte ju a nechajte trochu vychladnúť.
5. Oddeľte ďalšiu čast vyskúšaného kuracieho mäsa a plňte ho prichystanou zmesou kyslej kapusty.
6. Pripravené kuracie prsia položte na vyhriatu panvicu s trochou oleja a pečieme po oboch stranách asi 10 minút, kým ich nie sú pečené.
Podávame s uvareným zemiakovým pyré alebo ryžou. Dobrú chuť!