Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 polievková lyžica sezamového oleja
– olej na vyprážanie
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Návod:
1. Kuracie prsia dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na jemné plátky.
2. V miske zmiešame sójovú omáčku, med, nasekaný cesnak, sezamový olej, soľ a korenie, čím pripravíme marinádu.
3. Nakrájané kuracie prsia vložíme do marinády a necháme ich aspoň na hodinu odpočívať v chladničke.
4. Na panvici zahrejeme olej a opekáme prsia z oboch strán, kým nezískajú krásnu zlatú farbu a nie sú prepečené.
5. Servírujeme s ryžou alebo zeleninou podľa vlastného výberu.
Prajem dobrú chuť!