Pripravili sme pre vás recept na varené kuracie prsia v kaukazskom štýle:
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 4 kusy kuracích prsníkov
- 2 cibule, na tenučko nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 papriky (červená a žltá), rozkrájané na pásiky
- 1 lyžica ras el hanout (aromatická koreninná zmes)
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžica mletej kurkumy
- 1 čajová lyžička mletej koriandru
- 1 čajová lyžička mletej kôpru
- 400 ml kuracieho vývaru
- soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
- smetana na podlievanie
- cesnaková bageta na servírovanie
Kuracie prsia po kaukazsky
Návod na prípravu:
- Na panvici rozohrejte trošku oleja a opražte cibuľu, cesnak a papriky do mäkka.
- Pridajte kuracie prsia a restujte ich z oboch strán, kým sa neobjaví zlatohnedá farba.
- Osolte a posypte ras el hanoutom, korením, kurkumou, koriandrom a kôprom.
- Zalejte kuracie prsia vývarom a varte na slabom ohni približne 20 minút, až kým nie je mäso úplne hotové.
- Podlievajte smotanou počas varenia, aby ostalo mäso šťavnaté.
- Servírujte s pečivom a akoukoľvek prílohou ako ryža, zemiaky či šalát.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia po kaukazsky
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 2 cibule (narezané na tenké plátky)
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička koriandra (mletého alebo celých semien)
- 1 lyžička kmínu
- 1 lyžička čierneho korenia
- Soľ podľa chuti
- 1 citrón (šťava)
- 1 čili paprička (narezaná na jemno, podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy:
-
Marinovanie kuracieho mäsa:
- Kuracie prsníky umyte a osušte. Následne ich nakrájajte na hrubšie plátky alebo kocky.
- V miske spojte olivový olej, prelisovaný cesnak, mletú papriku, koriander, kmín, čierne korenie, soľ a citrónovú šťavu. Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte nakrájanú čili papričku.
- Marinádu dôkladne premiešajte s kuracími prsiami a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút (ideálne niekoľko hodín).
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja. Pridajte pokrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezíska zlatkastú farbu.
- Pridajte marinované kuracie prsia a smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a dobre prepečené (približne 7-10 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky).
-
Podávanie:
- Hotové kuracie prsia položte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírovať ich môžete s ryžou, kuskusom alebo čerstvým chlebom, aby ste si vychutnali všetky chute.
-
Doplnky:
- Aj ako prílohu môžete pripraviť zeleninový šalát s jogurtovým dresingom, ktorý skvele doplní chuť jedla.
Prajem vám dobrú chuť!