Kuracie prsia rýchlo pripravené

Kuracie filety sú vyhľadávanou voľbou pre mnohých fanúšikov zdravej výživy. Tieto chutné kúsky sú nadmerne bohaté na bielkoviny, majú nízky obsah tuku a sú ľahko stráviteľné.

V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme tri jedinečné a lahodné recepty na rýchlu prípravu kuracích filetov, ktoré obohatia váš jedálniček a potešia vaše chuťové poháriky.

Recepty sú nielen zdraviu prospešné, ale aj rýchle a nenáročné na čas. Pripravte sa na kulinárske dobrodružstvo plné vyvážených chutí a objavte spôsob, ako si môžete vychutnať kuracie filety.

Recept 1: Kuracie prsia s bylinkovým a citrónovým korením

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, prelisované
– 1 lyžička mletého korenia
– 1 lyžička sušeného tymianu
– 1 lyžička sušeného oregana
– Šťava z 1 citróna
– Soľ podľa chuti

Postup:
1) V miske spojte olivový olej, prelisovaný cesnak, mleté korenie, sušený tymian, sušené oregano, citrónovú šťavu a soľ. Dôkladne premiešajte do homogénnej zmesi.
2) Kuracie prsia opláchnite a osušte utierkou. Vložte ich do marinády a uistite sa, že sú pokryté zo všetkých strán. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však 2 hodiny.
3) Panvicu alebo gril rozohrejte na stredne vysokú teplotu. Vyberte marinované prsia a položte ich na horúcu panvicu alebo gril.
4) Opekajte prsia z oboch strán cca 6-8 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú dôkladne prepečené. Vnútorná teplota by mala byť 74°C.
5) Po úprave preložte prsia na tanier a nechajte ich niekoľko minút odpočívať. Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s obľúbenou prílohou.

Výhody:
– Bylinky a citrón dodávajú kuracím prsiam sviežu a aromatickú chuť.
– Marinácia zabezpečuje, že mäso je šťavnaté a jemné.
– Jednoduchá a rýchla príprava.

Kalorická hodnota na porciu: cca 220 kcal.

 

 

Kuracie prsia s omáčkou z paradajok a bazalky - 2

2)Kuracie prsia s omáčkou z paradajok a bazalky

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kusy
– 2 strúčiky cesnaku, prelisované
– 400 g paradajok z konzervy
– 1 lyžica sušenej bazalky
– 1 lyžička cukru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá bazalka na ozdobu

Zapekané zeleninové cestoviny

Zapekané zeleninové cestoviny

Čítať viac »

Postup:
1) Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte do sklovita, asi 5 minút. Potom pridajte prelisovaný cesnak a majte na panvici ešte 1 minútu.
2) Pridajte konzervované paradajky, sušenú bazalku, cukor, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte omáčku jemne vrieť zhruba 15 minút, kým nezhustne.
3) Opláchnite a osušte kuracie prsia. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti.
4) Na grile alebo panvici rozohrejte trochu olivového oleja na stredne vysokej teplote. Kuracie prsia položte na panvicu a opiekajte z každej strany 6-8 minút, kým sú zlatohnedé a úplne prepečené.
5) Keď sú prsia hotové, položte ich na tanier. Polejte omáčkou z paradajok a bazalky a ozdobte čerstvou bazalkou. Skvele sa hodia k vašej obľúbenej prílohe.

Výhody:
– Paradajkovo-bazalková omáčka dodáva jedlu taliansky nádych a osviežujúcu chuť.
– Omáčka je plná vitamínov a antioxidantov, najmä z paradajok a bazalky.
– Rýchla a nenáročná príprava.

Kalorická hodnota na porciu: cca 280 kcal.

Dusené bravčové rebierko

Dusené bravčové rebierko

Čítať viac »

 

Kuracie prsia s medovo-horčicovou glazúrou - 3

3) Kuracie prsia s medovo-horčicovou glazúrou

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice dijonskej horčice
– 2 lyžice medu
– 1 lyžica sójovej omáčky
– 1 lyžička sušeného tymianu
– 1 lyžička olivového oleja
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) V miske zmiešajte dijonskú horčicu, med, sójovú omáčku, sušený tymian, olivový olej, soľ a čierne korenie. Premiešajte, aby vznikla jemná glazúra.
2) Kuracie prsia umyte a osušte. Potom ich ponorte do glazúry a uistite sa, že sú rovnomerne pokryté zo všetkých strán.
3) Panvicu alebo gril rozpáľte na stredne vysokú teplotu. Pridajte kuracie prsia a opečte z každej strany 6-8 minút, kým sú zlatohnedé a dôkladne prepečené.
4) Počas pečenia potierajte prsia zvyškovou glazúrou, aby boli chutné a šťavnaté.
5) Po dopečení preložte prsia na tanier a nechajte ich niekoľko minút oddychovať. Podávajte ich s obľúbenou prílohou.

Výhody:
– Glazúra z horčice a medu pridáva kuracím prsiam zaujímavú sladkú a pikantnú príchuť.
– Vďaka glazúre zostáva mäso šťavnaté a jemné.
– Rýchla a jednoduchá príprava.
Kalorická hodnota na porciu: cca 250 kcal.

Tieto tri jedinečné recepty na rýchlu prípravu kuracích pŕs sú výborným spôsobom, ako osviežiť váš jedálniček a pridať do kuchyne nové chutové variácie.

Bez ohľadu na to, či preferujete osviežujúcu chuť citrónu a byliniek, taliansky nádych paradajok a bazalky, alebo zaujímavú kombináciu medu a horčice, tieto recepty vás určite očaria. Nielenže sú chuťovo skvelé, ale sú aj zdravé a jednoduché na prípravu. Vyskúšajte ich a objavte nové obľúbené kuracie jedlá.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

33 Komentárov

  1. Beran Marek píše:

    Super recept! Rýchlo a chutne, určite vyskúšam.

  2. Iveta Dubnickova píše:

    Tento recept znie skvelo, ľahko sa pripraví a určite bude chuti.

  3. Marianna Vajcik píše:

    Mňam, milujem kuracie mäso! Ďakujem za tip.

  4. KuchynskyMajster píše:

    Tento recept na kuracie prsia je skvelý! Je jednoduchý a rýchly. Vždy som sa bál variť kuracie mäso, ale teraz sa cítim istejšie. Určite to vyskúšam, pretože aj moja rodina miluje kuracie jedlá. Ďakujem za tip!

  5. Svetluska92 píše:

    Wow, táto príprava je fantastická! Mám rád, keď môžem rýchlo uvariť niečo chutné. Kuracie prsia sú moje obľúbené a s cesnakom a paprikou sú ešte lepšie. Určite to skúsim tento víkend!

  6. PaniJasna píše:

    Super recept! Naozaj sa mi páči, ako je to jednoduché a rýchle. Kuracie prsia sú vždy výbornou voľbou pre večeru. Teším sa na to, že ho vyskúšam a poteším rodinu chutným jedlom!

  7. ZabavnyVtipko píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval! Veľmi pekne napísané a jasné pokyny. Rád varím, ale niekedy neviem, čo pripraviť. Teraz budem mať skvelý nápad na večeru s týmito kuracími prsami!

  8. KreativneRuky píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Milujem jednoduchosť prípravy a zároveň úžasnú chuť. Cítim sa inšpirovaná, aby som ho pripravila so zeleninovou prílohou. Dúfam, že bude chutiť všetkým doma!

  9. CikcakovaHlava píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Rýchlo sa pripraví a určite poteší každého na stole. Už mám chuť na kuracie prsia s tými koreninami. Znie to ako skvelá voľba na rodinnú večeru!

  10. MiskaPlnaRadosti píše:

    …wow… toto je presne ten typ receptu, ktorý milujem! Také jednoduché ingrediencie a výsledok bude určite úžasný. Chystám sa to vyskúšať už zajtra večer.

  11. -Lenička-1- píše:

    …to je perfektné! Neviem variť veľmi dobre, ale tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne! Rada by som si ho pripravila spolu s deťmi. Myslím si, že sa im bude páčiť.

  12. _VeselyDino_ píše:

    …super nápad na rýchlu večeru! Mám rád kuracie mäso so sladkou paprikou – je to taká dobrá kombinácia chuti! Určite vyskúšam váš spôsob prípravy.

  13. -Kucharka01- píše:

    …veľmi zaujímavý recept! Páči sa mi jednoduchosť pokynov a jasnosť ingrediencií. Dnes večer si pripravím tieto kuracie prsia podľa vášho návodu – určite budú chutiť skvele!

  14. Peťo123 píše:

    Tento recept je skvelý! Pripravoval som kuracie prsia podľa neho a všetkým to veľmi chutilo. Kombinácia cesnakového prášku a papriky im dodala úžasnú chuť. Určite to vyskúšam znova, lebo je to jednoduché a rýchle jedlo. Odporúčam!

  15. JasnýNápad píše:

    Rýchly recept na kuracie prsia ma veľmi potešil! Naozaj to trvá len pár minút a výsledok je fantastický. Použil som aj zemiaky ako prílohu a všetko sa skvele doplnilo. Môžem len odporučiť každému, kto chce niečo chutné uvariť!

  16. HravýKocúr píše:

    Toto jedlo je jednoducho výborné! Vyskúšal som ho na rodinnej večeri a všetci boli nadšení. Príprava je rýchla a ingrediencie sú bežne dostupné. Určite pridám tento recept medzi svoje obľúbené, odporúčam vyskúšať aj s inými prílohami!

  17. Zuzka2023 píše:

    Som veľmi rada, že som našla tento recept na kuracie prsia! Je to presne to, čo potrebujem po dlhom dni. Rýchlo sa pripraví a je veľmi chutné. Môj manžel si dal viac porcií, takže určite bude súčasťou nášho jedálnička aj naďalej.

  18. Srandista píše:

    Tento recept mi urobil deň! Kuracie prsia boli dokonale prepečené a plné chuti. Nikdy by som si nemyslel, že tak jednoduché suroviny môžu vytvoriť takú delikátnu večeru. Ďakujem za super tip, už sa teším na ďalšie varenie!

  19. FeroMaliar píše:

    Jednoduchý a rýchly recept ako stvorený pre mňa! Kuracie prsia som robil prvýkrát a bol som milo prekvapený výsledkom. Chutnali výborne a oslovili moju rodinu tiež. Určite odporúčam každému, kto chce niečo ľahké uvariť.

  20. VeseláBublina píše:

    „Dobrú chuť“ má úplne nový význam po tom, čo som vyskúšal tento recept! Kuracie prsia boli šťavnaté s perfektnou korenistosťou od cesnakového prášku a papriky. Všetko bolo rýchle pripravené, určite ho budem robiť častejšie.

  21. ŠikovnýKuchár píše:

    „Na panvici opekajte“ – toto má svoje čaro! S týmto jednoduchým postupom sú kuracie prsia vždy úspechom na našich rodinných večeriach. Mám rád jednoduché ale chutné jedlá ako toto, vrelo odporúčam všetkým domácim kuchárom!

  22. [email protected] píše:

    „Kuracie prsia“ sú môj obľúbený pokrm a tento recept ich posunul na novú úroveň! Bolo to rýchle, chutné a moja rodina bola nadšená. Už plánujem ďalšie variácie s rôznymi koreninami – musím to opäť vyskúšať!

  23. -Snílek- píše:

    „Dobrú chuť“ znamená pre mňa viac s týmto fantastickým receptom! Pripravil som si ho po práci a bol to ideálny spôsob, ako sa potešiť dobrým jedlom bez dlhého varenia. Oceňujem jednoduchosť postupu aj skvelý výsledok.

  24. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie prsia je skvelý! Veľmi rýchlo sa pripravuje a chutilo mi to. Už sa teším, kedy si ho znovu urobím. Ďakujem za super tip! Odporúčam každému, kto chce niečo chutné a rýchle na večeru.

  25. MichaelaLáska píše:

    Wow, nikdy som si nemyslela, že kuracie prsia môžu byť tak jednoduché na prípravu. Tento recept je presne to, čo potrebujem po dlhom dni. Určite vyskúšam a uvidím, ako to dopadne. Ďakujem za inšpiráciu!

  26. JankoHrac píše:

    Tento postup je veľmi jednoduchý a pochopiteľný. Rád varím a toto ma naozaj zaujalo! Teším sa na chuť cesnaku a papriky v kombinácii s kuracím mäsom. Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  27. Slniečko2023 píše:

    Kuracie prsia pripravené takto vyzerajú fantasticky! Milujem jednoduché recepty, ktoré sú aj chutné. Už mám všetky ingrediencie doma a plánujem ich spraviť tento víkend. Určite sa delím s priateľmi o tento úžasný návod!

  28. PohodovýPetrík píše:

    Super recept! Milujem kuracie mäso a tento spôsob prípravy vyzerá naozaj lákavo. Kto by nechcel mať rýchlu večeru bez veľkého stresu? Určite to skúsim čoskoro. Ďakujem za zdieľanie!

  29. ZelenýDino píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Recept je jednoduchý a ingrediencie sú bežne dostupné. Teším sa na tú vôňu cesnaku pri varení! Dám vedieť kamarátom, aby si aj oni vyskúšali tento super tip!

  30. JasnáHlava píše:

    …a toto je recept pre mňa! Často nemám čas variť dlhé hodiny, takže takéto rýchle jedlá sú skvelé pre moju rodinu. Urobím ich s ryžou alebo zemiakmi ako prílohu – už teraz sa teším!

  31. _KuchárKa_99 píše:

    @autora článku: Ďakujem za úžasný recept! Včera som ho vyskúšala a bola som nadšená výsledkom! Kuracie prsia boli šťavnaté a plné chuti. Neviem sa dočkať ďalšieho varenia s vašimi nápadmi.

  32. !Svetlanka! píše:

    ‚Dobrú chuť‘ by som určite povedala každému, kto ochutná tieto kuracie prsia! Je super vedieť, že aj ja môžem variť ako profesionál so správnymi tipmi a trikmi. Už plánujem ďalšie večere podľa vášho návodu!

  33. _VeselýRybár_7 píše:

    ‚Kuracie prsia‘ sú u nás doma vždy hitom! Vďaka tomuto receptu budem môcť pripraviť niečo nové a chutné pre celú rodinu bez stresu pred varením. Veľká vďaka za inšpiráciu!