Ak máte záujem o recept na kuracie prsia s cuketou, môžem vám predstaviť jednoduchý a chutný návod. Tu je postup:
Recept na kuracie prsia s cuketou.
Potrebné ingrediencie:
- 2 kusy kuracích pŕs bez kostí a kože
- 2 stredne veľké cukety
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na posypanie
Kuracie prsia s cuketou
Postup:
- Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom. Osoľte ich a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
- Cukety umyte a, ak chcete, olúpte ich a nakrájajte na tenké plátky.
- V panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Rýchlo ho orestujte, asi 1 minútu.
- Kuracie prsia vložte do panvice a opečte do zlatistej farby, zhruba 4-5 minút na každej strane. Potom ich uložte na tanier.
- Do tej istej panvice pridajte nakrájané cukety. Pražte ich asi 3-4 minúty, kým nezískajú mäkkosť a zľahka sa zrazia.
- Opečené kuracie prsia vráťte späť do panvice s cuketou a prelejte ich šťavou, ktorá sa vytvorila počas opiekania.
- Pridajte do panvice vodu alebo vhodný vývar a nechajte dusiť približne 10-15 minút, kým sa kuracie prsia riadne uvaria a cuketa sa stane mäkkou.
- Pred podávaním dôkladne premiešajte kuracie prsia a cuketu s omáčkou, čím sa zvýraznia chute a pokrm dostane pôsobivejší vzhľad.
- Servírujte kuracie prsia s cuketou, posypané čerstvým petržlenom, a napríklad s varenou ryžou alebo zemiakovým pyré.
Príjemnú chuť! Ak máte ďalšie otázky, pokojne sa pýtajte.
2) Kuracie prsia s cuketou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs, rozdelených na kusy
- 2 stredné cukety
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregana (alebo iných byliniek podľa preferencie)
- 100 g smotany na varenie (voľiteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky.
- Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno.
-
Smaženie kuracích prs:
- Na panvici rozpálime olivový olej na strednej teplote.
- Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nezískajú zlatistý odtieň.
- Potom pridáme kuracie prsia a opečieme ich do zlato-hnedej farby. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kuracie prsia by mali byť dôkladne prepečené, približne 7-10 minút.
-
Pridanie cukety:
- Keď sú kuracie prsia hotové, pridajte nakrájanú cuketu a pokračujte v smažení ešte 5-7 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte sušené oregano a dôkladne premiešajte.
-
Voliteľné: Pridanie smotany:
- Ak preferujete krémovejšiu omáčku, pridajte smotanu na varenie a dobre zamiešajte. Nechajte ešte chvíľu povariť, aby sa chute spojili.
-
Servírovanie:
- Hotový pokrm podávame teplý, posypaný čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho servírovať samostatne, alebo s ryžou, cestovinami či chlebom.
Príjemnú chuť!