Na prípravu kuracích pŕs s hokaido potrebujete nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 1 tekvica hokaido
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– soľ, korenie, cesnakový posyp, olivový olej
Kuracie prsia s hokaido
Návod na prípravu:
1. Očistite kuracie prsia a rozkrájajte ich na menšie kúsky. Osolte a okoreňte podľa svojich preferencií.
2. Tekvicu hokaido zbavte šupky, vyberte semienka a nakrájajte ju na kocky.
3. Rozohrejte na panvici olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
4. Pridajte kuracie mäso a za neustáleho miešania ho restujte, kým nie je zlatiste sfarbené.
5. Následne pridajte nakrájanú hokaido tekvicu a pri občasnom premiešaní dusite zhruba 15-20 minút, kým tekvica nezmäkne.
6. Na záver do zmesi pridajte cesnakový posyp a dobre premiešajte.
7. Podávajte teplé s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!