Potrebujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 2 hrušky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– olej
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– majoránka
Kuracie mäso s hruškou
Postup:
1. Kuracie mäso dôkladne očistíme a rozkrájame na menšie kúska.
2. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme nasekanú cibuľu s cesnakom.
3. Pridáme kúsky kuracieho mäsa a opečieme ich zo všetkých strán.
4. Dochutíme mletou paprikou, soľou, korením a majoránkou, a všetko dobre premiešame.
5. Nalejeme kurací vývar a necháme podusiť asi 15 minút.
6. Hrušky nastrúhame na tenké plátky a pridáme ich do panvice s kuracím mäsom.
7. Ešte podusíme ďalších 10 minút.
8. Servírujeme s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!