Suroviny:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 250 g húb (napríklad šampiňóny)
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, paprika podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Kuracie mäso s hubami – Recepty
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie časti.
2. Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky.
3. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno.
4. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a opražíme ich.
5. Následne vložíme kuracie kúsky a opečieme ich do zlatohneda.
6. Potom vmiešame nakrájané huby a dusíme spolu približne 10 minút.
7. Osolíme, okoreníme a pridáme papriku.
8. Podlejeme troškou vody a necháme dôjsť na 15 minút.
9. Servírujeme posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!