Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia s kostí
– 4 polievkové lyžice masla
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ
– korenie
– cesnakový prášok
– mletá paprika
– bylinková zmes
– 2 polievkové lyžice horčice
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice worchestrová omáčka
Kuracie prsia s kosťou a kožou – Návody na prípravu
Postup:
1. Kuracie prsia osušujeme kuchynským papierom a odstraňujeme prebytočný tuk.
2. Na tanieri spojíme soľ, korenie, cesnakový prášok, mletú papriku a bylinkovú zmes. Do tejto zmesi ponoríme kuracie prsia z oboch strán a dôkladne ich potrieme.
3. Na panvici rozpúšťame maslo spolu s olejom a na tejto zmesi opečieme kuracie prsia z oboch strán do zlatožltej farby.
4. Znížime teplotu, pridávame horčicu, med a worchestrovú omáčku. Podlievame mäsom a varíme ešte niekoľko minút, až kým sa kuracie mäso dobre prepečie a omáčka sa nezahustí.
5. Uvarené kuracie prsia podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!