Potrebujete:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, nasekaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 veľká paprika, nakrájaná na prúžky
– 200 g zeleného hrášku
– 200 g smotany na varenie
– 2 polievkové lyžice octu
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, korenie podľa preferencií
Kuracie mäso s lečom
Postup:
1. Osolte a okoreňte kuracie mäso podľa vlastnej chuti.
2. Na panvici zahrejte olej a dôkladne opečte kuracie kusy z oboch strán, až dosiahnu zlatohnedú farbu. Potom ich odložte na tanier.
3. Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezískajú sklovitý vzhľad.
4. Následne pridajte nakrájanú papriku a hrášok a restujte za občasného miešania ešte niekoľko minút.
5. Do panvice vlijte smotanu na varenie a ocot, všetko dôkladne premiešajte.
6. Vložte naspäť kuracie mäso do panvice a nechajte variť približne 10 minút, alebo až kým nie je mäso úplne prepečené.
7. Podávajte spolu s ryžou alebo cestovinami.
Prajem dobrú chuť!