Máme potrebu:
– 4 kusy kuracích filiet
– 4 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice horčice
– soľ, korenie
Kuracie filé s medom a horčicou
Postup:
1. Kuracie filé dôkladne umyjeme a osušíme pomocou papierovej utierky.
2. V miske skombinujeme med, horčicu, soľ a korenie podľa preferencií.
3. Marinádu zostavenú z medu a horčice nanesieme na oboch stranách kuracích filiet.
4. Necháme mäso odpočívať v chladničke minimálne 30 minút, alebo aj cez noc pre vynikajúcu chuťovú harmonizáciu.
5. Po odležaní mäso umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Pečieme v vyhriatej rúre na teplote 200°C asi 25-30 minút, alebo až kým nezíska mäso krásne zlatistú farbu a nie je úplne prepečené.
7. Servírujeme s dusenou zeleninou alebo ryžou.
Príjemnú chuť!