Recept 1: Kuracie prsia naplnené mozzarellou a sušenými rajčinami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 200 g mozzarelly
- 100 g sušených rajčín
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Postup:
- Príprava kuracích pŕs: Umyte kuracie prsia a osušte ich papierovou utierkou. Následne ich opatrne rozrežte na polovicu, aby ste vytvorili vrecko na náplň.
- Plnenie: Mozzarellu nakrájajte na malé kúsky a sušené rajčiny nasekajte nadrobno. V miske zmiešajte mozzarellu, sušené rajčiny a prelisovaný cesnak. Touto zmesou naplňte kuracie prsia, ktoré potom uzavrite a zafixujte špáradlami, aby sa plnka nevytiahla.
- Pečenie: Rúru predhrejte na 200 °C. Na panvici s olivovým olejom orestujte plnené kuracie prsia zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich preneste do pekáča a pečte v rúre približne 20-25 minút, kým nie sú dôkladne prepečené.
- Servírovanie: Nakrájajte kuracie prsia na plátky a podávajte s čerstvou bazalkou a napríklad s pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Recept 2: Kuracie prsia so špenátom, mozzarellou a sušenými rajčinami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 100 g čerstvého špenátu
- 200 g mozzarelly
- 50 g sušených rajčín
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, olivový olej
- Zázvor a čerstvý tymián (voliteľné)
Postup:
- Príprava špenátu: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájaný cesnak. Keď začne uvoľňovať arómu, pridajte čerstvý špenát a orestujte, kým nezvädne. Na konci ho zmiešajte s nasekanými sušenými rajčinami.
- Kuracie prsia: Osolte a okoreňte kuracie prsia. Na inej panvici orestujte prsia na olivovom oleji do zlatista. Potom ich preložte na plech.
- Plnenie: Na každé prso položte lyžicu špenátovej zmesi a kúsok mozzarelly. Na vrch dajte ďalšie kúsky mozzarelly.
- Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C a pečte 25-30 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a prsia sú dôkladne prepečené.
- Podávanie: Servírujte s troškou čerstvého tymiánu a zázvoru, ak preferujete jeho pikantnú chuť.
Recept 3: Kuracie prsia na grile s marinádou zo sušených rajčín a mozzarelly
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 50 g sušených rajčín
- 100 g mozzarelly
- 2 lyžice balzamikového octu
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie
- Čerstvá rukola
Postup:
- Marináda: V mixéri rozmixujte sušené rajčiny, balzamikový ocot, olivový olej, soľ a korenie. Zmes nalejte na kuracie prsia a nechajte marinovať minimálne 30 minút (ideálne cez noc).
- Grilovanie: Predhrejte gril na strednú teplotu a grilujte prsia približne 6-8 minút z každej strany, alebo pokiaľ nezískajú zlatistú farbu a nie sú prepečené.
- Syr: Na posledné minúty grilovania položte na každé prso plátky mozzarelly, aby sa pekne rozpustila.
- Servírovanie: Podávajte na tanieri s čerstvou rukolou, variabilným zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
Recept 4: Zapekané kuracie prsia s pestom, mozzarellou a sušenými rajčinami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 100 g čerstvého pesta
- 200 g mozzarelly
- 100 g sušených rajčín
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a čierne korenie
- 50 g parmezánu (na posypanie)
Postup:
- Príprava: Rúru predhrejte na 190 °C. Osolte a okoreňte kuracie prsia.
- Pesto: V miske skombinujte pesto, nakrájané sušené paradajky a prelisovaný cesnak.
- Plnenie: Naneste zmes na kuracie prsia a na vrch položte plátky mozzarelly. Preložte ich do pekáča a posypte nastrúhaným parmezánom.
- Pečenie: Pečte v rúre približne 30 minút, kým nebudú mäsko a syr krásne zlatisté.
- Podávanie: Servírujte teplé s bagetou alebo cestovinami.
Recept 5: Kuracie prsia s mozzarellou a sušenými paradajkami v omáčke z bieleho vína
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 200 g mozzarelly
- 100 g sušených paradajok
- 200 ml bieleho vína
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Kuracie prsia: Rozohrejte olivový olej na panvici a orestujte kuracie prsia do zlatista. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko orestujte.
- Omáčka: Prilejte biele víno a pridajte nasekané sušené paradajky. Varíme na nízkej teplote, kým sa víno neodparí.
- Syr: Na vrch každého prsa položte plátky mozzarelly, zakryte pokrievkou a varte 5-7 minút, kým sa syr nerozpustí.
- Ozdobenie: Podľa chuti posypte soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Servírovanie: Podávajte s ryžou alebo cestovinami.
Recept 6: Kuracie prsia marinované v jogurte s mozzarellou a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 200 g jogurtu
- 100 g mozzarelly
- 50 g sušených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Soľ a korenie
Postup:
- Marináda: V miske kombinujte jogurt, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Kuracie prsia vložte do marinády a nechajte ich marinovať aspoň 1 hodinu.
- Pečenie: Rúru prehrejte na 180 °C. Prsia vyberte z marinády, preložte do pekáča a na vrch položte plátky mozzarelly a nasekané sušené paradajky.
- Pečenie: Pečte 25-30 minút do zlatista a prepečenia.
- Podávanie: Ozdobte čerstvými bylinkami a servírujte s čerstvým chlebom.
Recept 7: Kuracie prsia s rajčinovou omáčkou, mozzarellou a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 400 g konzervovaných rajčín
- 100 g mozzarelly
- 50 g sušených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie, bazalkové korenie
Postup:
- Omáčka: Na panvici orestujte cesnak, následne pridajte konzervované rajčiny a nasekané sušené paradajky. Orestujte a dochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Varíte na miernom plameni.
- Kuracie prsia: Na druhej panvici opražte kuracie prsia s korením do zlatista. Potom ich preložte do rajčinovej omáčky.
- Syr: Na vrch každého prsa položte plátky mozzarelly a zakryte panvicu pokrievkou. Varíme, kým sa syr nerozpustí.
- Podávanie: Servírujte s cestovinami alebo chlebom.
Tieto recepty poskytujú širokú škálu chutí a variabilných spôsobov využitia kuracích pŕs s mozzarellou a sušenými paradajkami. Každé z nich môže byť skvelou voľbou na chutný obed alebo večeru, ktorá určite poteší vašu rodinu aj hostí. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 200 g mozzarelly
– 100 g sušených paradajok
– soľ, korenie, olej
Kuracie prsia s mozzarellou a sušenými paradajkami
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky a mierne ich opečte na panvici so soľou a korením.
2. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky.
3. Vložte na plech a prikryte plátkami mozzarelly a sušenými paradajkami.
4. Dajte do rúry a pečte na 180 stupňov približne 20-25 minút, kým sa mozzarella pekne nerozpustí a kuracie mäso sa upečie.
5. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!