Ingrediencie:
– 4 kuracie filety
– 2 veľké paradajky
– 200 g mozzarelly
– 2 strúčiky cesnaku
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– čerstvá bazalka
Kuracie filety s paradajkami a mozzarellou
Návod na prípravu:
1. Kuracie filety dôkladne umyjeme a osušíme pomocou kuchynského papieru. Rozdelíme ich na polovicu a vyrežeme hlboké vrecko z každej polovice.
2. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na rovnakú hrúbku ako paradajky.
3. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky.
4. Do vreciek v kuracích filietoch umiestnime plátky paradajok, mozzarelly a kúsok cesnaku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
5. Na panvici, kde sme predtým zahřiali olivový olej, opečieme kuracie filety z oboch strán, až kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
6. Kuracie filety prenesieme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme približne 20 minút.
7. Po upečení posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a podávame s prílohou podľa vlastného vkusu.
Dobrú chuť!