Kuracie prsné filé s rebarborou ako najlepšie jedlo.
- kuracie prsné filé
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 veľké stonky rebarbory, očistené a narezané na malé kusy
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky bieleho vína (nepovinné)
- 1/2 šálky smotany na varenie
Kuracie prsné filé s rebarborou
- Osolte a dochuťte kuracie prsné filé podľa vlastných preferencií.
- Rozohrejte olej: Na stredne silnom ohni prehrejte olivový olej v hlbšej panvici.
- Smažte kuracie filé: Umiestnite kuracie prsné filé do panvice a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú dôkladne upečené. Tento proces by mal trvať zhruba 4-5 minút na každú stranu. Následne ich vyberte z panvice a nechajte ich odpočívať.
- Soté cibuľu a cesnak: V tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Opražte ich približne 2 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte rebarboru: Do panvice vložte narezanú rebarboru a opražte ju asi 5-7 minút, kým nezačne zmäkčiť.
- Pridajte kurací vývar a víno: Ak sa rozhodnete použiť víno, pridajte ho do panvice a nechajte povariť pár minút, aby sa alkohol odparil. Potom do panvice vlejte kurací vývar.
- Zahustite omáčku: Nechajte omáčku dusiť zvolna, kým sa nesredukuje a nezthustne, čo môže trvať približne 10-15 minút.
- Pridajte smotanu: Počkajte, až sa smotana na varenie zahreje a dôkladne spojí s omáčkou.
- Návrat kuracieho filé: Vložte späť opečené kuracie prsia do panvice s omáčkou a rebarborou a nechajte ich opäť prehriať.
- Dochutíme soľou a korením: Presne podľa chuti ešte dochuťte soľou a čiernym korením.
- Servírovanie: Podávajte teplé, môžete ozdobiť čerstvým petržlenom, ak ho máte k dispozícii.
Popis receptu
Kuracie prsné filé sú obľúbenou voľbou v rôznych kuchyniach, ale čo tak ich spojiť s jedinečnou, sladkokyslou rebarborou? Tento recept vám ukáže, ako na to, a obohatíte svoj jedálniček o niečo nové a chutné. Rebarbora prináša kuraciemu mäsu neobyčajnú a osviežujúcu chuť, ktorá určite zaujme vašich hostí.
Ingrediencie
Na tento lahodný recept s kuracími prsiami a rebarborou budete potrebovať tieto suroviny:
- 500 g kuracích prs
- 250 g rebarbory
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo tymián)
Postup
Na začiatku si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Rebarboru dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom osmažte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistý tón. Potom pridajte kuracie prsia a opiekajte z oboch strán, až kým nie sú dôkladne prepečené.
Následne pridajte narezanú rebarboru a posypte soľou a korením. Dôkladne premiešajte a nechajte variť pod pokrievkou na miernom ohni približne 15 minút, kým rebarbora nezmäkne a nevytvorí chutnú omáčku. Nakoniec možete posypať čerstvými bylinkami a podávať s obľúbenou prílohou.
Tento recept na kuracie prsné filé s rebarborou je nielen rýchly a jednoduchý, ale rovnako aj veľmi chutný. Vyskúšajte ho a prekvapte seba i svojich blízkych niečím výnimočným!