Kuracie prsia na grile s marinádou z jogurtu a byliniek:
- Potrebujete: 4 kuracie prsia, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 šálku bieleho jogurtu, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané), 1 lyžičku sušenej oregana, 1 lyžičku papriky a čerstvé bylinky podľa chuti.
- Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu, cesnak, oregano, papriku, soľ a korenie v miske. Pridajte prsia do marinády a nechajte ich odpočívať minimálne 30 minút.
- Na grile rozohrejte grilovaciu časť a kuracie prsia grilujte z oboch strán, kým nie sú zlatisté a prepečené, obvykle približne 6-7 minút na stranu.
- Servírujte horúce s ryžou a ozdobte čerstvými bylinkami.
- Opláchnite kuracie prsia, osušte ich a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Na pánvičku rozohrejte olivový olej a prsia opražte z oboch strán do zlatistej farby.
- Do tej istej pánve vložte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte ich, až kým nezmäknú.
- Potom pridajte nakrájané paradajky a sušenú bazalku. Nechajte omáčku variť, kým nezhustne.
- Vráťte prsia do pánve a varte ďalších 10-15 minút, až kým nie sú úplne prepečené.
- Podávajte s ryžou.
Kuracie prsia podávané s brokolicou a mandľami
- Na prípravu potrebujete: 4 kuracie prsia, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 šálky brokolice (rozdelenej na malé ružičky), ¼ šálky mandlí (nasekaných), 2 lyžice olivového oleja.
- Opláchnite kuracie prsia, osušte a okoreňte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Na pánvičke zohrejte olivový olej a kuracie prsia opražte z oboch strán do zlatista.
- Pridajte brokolicu a smažte ju spolu s kuracím mäsom, kým nezmäkne.
- Na suchej pánvi pražte mandle a následne ich pridajte k brokolici a kuracím prsiam. Varte ešte 1-2 minúty.
- Podávajte s ryžou.
Verím, že si vyberiete niektorý z týchto receptov a užijete si varenie!
2) Kuracie prsia s ryžou
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa
- 250 g ryže (najlepšie dlhozrnnej)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml kuracieho vývaru alebo vody
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- Petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsia umývame, osušíme a nakrájame na menšie kocky.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno. Papriky očistíme a nakrájame na kocky.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme do zlatista.
- Akonáhle je cibuľa dozlatista, pridáme kuracie kocky. Opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu a nebudú prepečené (približne 5-7 minút). Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
Pridanie zeleniny:
- Do panvice vložte nakrájané papriky a restujte ďalšie 3-4 minúty.
-
Príprava ryže:
- Do panvice s kuracím mäsom a zeleninou pridajte ryžu a dôkladne premiešajte.
- Následne nalejte kurací vývar (alebo vodu) a priveďte do varu.
- Keď začne vrieť, znížte plameň na minimum, zakryte panvicu pokrievkou a varte asi 15-20 minút, kým sa ryža nevstrebe všetku tekutinu.
-
Podávanie:
- Po uvarení nechajte jedlo stáť asi 5 minút pod pokrievkou.
- Pred podávaním premiešajte a môžete posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
Tip:
- Pokrm podávajte s čerstvým šalátom alebo nakrájaným pečivom.
Príjemnú chuť!