Na prípravu kuracích pŕs so šampiňónmi a zeleninou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 250 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 papriky (červená a zelená)
– 2 paradajky
– soľ, korenie a cesnak
– olej na opekanie
Kuracie prsia so šampiňónmi a zeleninou
Návod na prípravu:
1. Kuracie prsia dôkladne umyte a nakrájajte ich na tenké plátky. Osoľte, okoreňte a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
2. Cibuľu očistite a nasekajte na drobné kocky. Šampiňóny umyte a rozkrájajte na tenké plátky.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané šampiňóny a nechajte ich opražiť.
4. Dokážte pridávať nakrájané kuracie mäso a opečte ho z oboch strán.
5. Vhoďte nasekanú papriku a paradajky, a poduste ich niekoľko minút, kým nezmäknú. Podľa chuti dosoľte, okoreňte a pridajte rozpučený cesnak.
6. Servírujte teplé s obľúbenou prílohou.
Príjemnú chuť!