Na prípravu kuracích pŕs so smotanou a hubami budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 200g smotany na varenie
– 200g húb (šampiňónov)
– 1 cibuľa
– soľ, čierne korenie, cesnak, petržlenovú vňať
– olej na pečenie
Kuracie prsia so smotanovou omáčkou a hubami
Postup:
1. Kuracie prsia starostlivo očistite a nakrájajte na tenké plátky. Osolte a podlejte korením podľa vlastnej chuti.
2. Na panvici rozpáľte olej a osmažte nakrájanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom.
3. Pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ich do zlatistej farby.
4. Následne pridajte kuracie prsia a smažte ich, až kým nebudú vláčne a poriadne prepečené.
5. Potom vmiešajte smotanu na varenie a nechajte zmes len krátko povariť, aby sa výborne spojila a zjemnila.
6. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!