Zloženie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200 g varenej smotany
– 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo gouda)
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, cesnakový prášok
Kuracie mäso so smotanovou omáčkou a syrom
Príprava:
1. Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky a ochutíme soľou.
2. Na panvici zahrejeme trochu oleja a kuracie kusy opražíme z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridáme na jemno nasekaný cesnak a krátko opražíme.
4. Do panvice nalejeme smotanu na varenie a necháme ju zahustiť.
5. Následne prihodíme nastrúhaný syr a dovolíme mu sa roztopiť.
6. Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a cesnakovým práškom podľa chuti.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia, napríklad s ryžou alebo cestovinami.
Prajem dobrú chuť!