Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– soľ a korenie podľa preferencií
– 2 polievkové lyžice masla
– 1 nasekaná cibuľa
– 2 strúčiky nasekaného cesnaku
– 1 pohár smotanového krému na varenie
– 1 pohár kravského mlieka
– 2 lyžice práškovanej múky
– na ozdobenie čerstvá petržlenová vňať
Kuracie filety so smotanovou omáčkou
Postup:
1. Kuracie filety osolíme a okoreníme, následne ich opekáme na masle zo všetkých strán, až kým nebudú zlatohnedé. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na bok.
2. Do tej istej panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým cibuľa nezíska jemnosť.
3. Pridáme múku a za neustáleho miešania ju opekáme, kým sa nezafarbí.
4. Postupne vlievame mlieko spolu so smotanou, pričom neustále miešame, aby sa vytvorila krémová omáčka.
5. Do omáčky vrátime kuracie filety a varíme ešte asi 10 minút.
6. Servírujeme s pripravenou ryžou alebo cestovinami a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!