Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
– 1 plechovka rajčín
– 1 lyžička rasce
– 1 lyžička cesnaku v prášku
– 1 lyžička mletého koriandra
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletého kardamónu
Kuracie filety v jánskom skle
Postup:
1. Očistené kuracie filety dôkladne osušte a ochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej preferencie.
2. Na panvici zahrejte olivový olej a maslo.
3. Opečte filety z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte a položte na tanier.
4. Do zostávajúceho oleja a masla na panvici pridajte nasekaný cesnak a cibuľu, a orestujte ich na zlatisto.
5. Následne pridajte rajčiny, rascu, cesnak v prášku, koriander, kurkumu a kardamón. Ochuťte soľou a korením podľa chuti.
6. Vložte späť filety do panvice a nechajte na nízkej teplote dusiť približne 20 – 30 minút, kým kuracie kúsky nezmäknú a nebudú šťavnaté.
7. Servírujte s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!