Jedlo, známe ako „kuracie prsia v jogurte,“ je v podstate recept na kuracie mäsko, ktoré je marinované v jogurte a následne pečené.
Zoznam potrebných surovín:
- 4 kusy kuracích prsníkov bez kože a kostí
- 1 šálka jogurtu (odporúčame grécky jogurt)
- 2 strúčiky cesnaku, finne nasekané
- 1 polievková lyžica čerstvo vytlačeného citrónového džúsu
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička koriandru (nepovinné)
- soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
- olej na pečenie
Kuracie prsia marinované v jogurte
Pokyny:
- V miske spojte jogurt, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, mletú papriku, koriander, soľ a čierne korenie.
- Kuracie prsia nakrájajte na rovnaké kusy a vložte ich do pripraveného marinády. Dobre ich prevráťte, aby boli dôkladne obalené, a nechajte marinovať minimálne 30 minút (ideálne cez noc) v chladničke.
- Na stredne vysokom ohni si rozohrejte panvicu s trochou oleja. Vyberte kuracie prsia z marinády a jemne ich osušujte papierovou utierkou, aby ste sa zbavili prebytkov marinády.
- Kuracie prsia opiekajte na panvici zhruba 6 až 8 minút z každej strany, alebo pokiaľ nezískajú krásnu zlatohnedú farbu a nie sú surové vnútri. Vezmite na vedomie, že čas pečenia môže závisieť od hrúbky kúskov.
2) Kuracie prsia v jogurte
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 200 g bieleho jogurtu (prírodného)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa preferencie)
- 1 čajová lyžička rímskej rasce (nepovinné)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- šťava z 1 citróna
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Pokyny:
-
Príprava marinády: V miske spojte biely jogurt, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú papriku a rímsku rascu, ak ju používate. Dôkladne premiešajte, aby sa jednotlivé zložky spojili.
-
Marinovanie kuracích prsníkov: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich ponorte do jogurtovej marinády a dôkladne obalíte. Zakryte miskou alebo fóliou a nechajte marinovať v chladničke najmenej 1 hodinu, ideálne však cez noc.
-
Pečenie/smaženie: Po marinovaní môžete kuracie prsia buď opražiť, alebo upiecť.
- Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Kuracie prsia smažte na oboch stranách dozlatista (približne 6-7 minút na každej strane) až kým nie sú prepečené.
- Pečenie: Predtým si predhrejte rúru na 200 °C. Kuracie prsia umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nie sú dokonale prepečené a šťavnaté.
-
Podávanie: Hotové kuracie prsia marinované v jogurte servírujte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Na tácku môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy pre osviežujúci zážitok.
Prajem vám dobrú chuť!