Potrebujete nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 4 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice cesnaku (nasekaného)
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia v marináde – Mimibazár
Postup:
1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, cesnak, olivový olej, mletú papriku, kurkumu, soľ a korenie.
2. Pripravenú marinádu nalejte na kuracie prsia a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny (čím dlhšie, tým lepšie).
3. Kuracie prsia potom vyberte z marinády a odkvapkajte ich.
4. Vymažte plech na pečenie olejom a položte naň kuracie prsia.
5. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 – 25 minút, prípadne kým nebudú pečené a zlatisto-hnedé.
Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a prípadne s čerstvým zeleným šalátom. Dobrú chuť!