Moja jedinečná zdravá metóda, tak sa do toho pustíme.
Kuracie prsia s paradajkovým pestom
Hľadáte recept na kuracie prsia so paradajkovým pestom? Tu je ľahký a chutný spôsob, ako ich pripraviť:
Na čo budete potrebovať:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkových plátkov
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen na ozdobu
Príprava:
- Kuracie prsia umyte, dôkladne osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte kuracie plátky z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé. Potom ich vyberte z panvice a nechajte odpočívať.
- Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobno.
- Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú.
- Vsypte paradajkové plátky a dobre premiešajte. Nechajte variť na miernom ohni, kým omáčka nezíska žiaducu konzistenciu.
- Na sporák dajte hrniec so slanou vodou a varte cestoviny podľa vlastného uváženia.
- Do omáčky vložte opečené kuracie plátky a pred varte ešte niekoľko minút, dokým sa poriadne neprehrejú.
- Podávajte kuracie prsia s paradajkovou omáčkou na tanieri s cestovinami.
- Podľa chuti môžete do omáčky pridať aj ďalšie koreniny ako sušené oregano, bazalku, papriku alebo čili.
Servírujte kuracie prsia s paradajkovým pestom posypané nasekaným čerstvým petržlenom. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke sú jedným z najžiadanejších jedál, ktoré môžeš pripraviť rýchlo a jednoducho.
Tento recept je dokonalý nielen na rodinné večere, ale aj na špeciálne udalosti. S kombináciou lahodnej omáčky a jemného kuracieho mäsa zaručene potešíte svojich hostí. Poďme sa pozrieť na to, akým spôsobom túto lahôdku zhotoviť.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledovné zložky:
- 4 ks kuracích pŕs
- 400 g drvených paradajok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku sušeného oregána
- 1 čajovú lyžičku bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
- nastrúhaný parmezán na posypanie
Postup prípravy
Začnite tým, že na panvici rozohrejete olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatistej farby.
Následne pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedý odtieň. Potom do panvice pridajte drvené paradajky, oregano, bazalku, soľ a korenie.
Dobre premiešajte a nechajte vrieť na strednom ohni približne 20 minút, až kým omáčka nebude hotová a kuracie mäso dôkladne prepečené.
S láskou na tanier
Ako posledný krok, posypte kuracie prsia nastrúhaným parmezánom a servirujte s obľúbenou prílohou, ako sú cestoviny alebo čerstvý chlieb. Tento recept je nielen chutný, ale aj zaujímavý a netradičný.
Určite potešíte svojich najbližších a váš stôl sa premení na pravý gastronomický zážitok. Prajeme dobrú chuť!