Na tento recept nám budú potrebné nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár piva
– 1 lyžica múky
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na opraženie
Kuracie mäso v pivnom obale
Návod na prípravu:
1. Kuracie kusy umyjeme, osušíme a rozkrájame na plátky.
2. Na panvici si dáme trošku oleja a na ňom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak.
3. K nim pridáme nakrájané kuracie mäso a restujeme ho zo všetkých strán.
4. Následne prisypeme lyžicu múky a zalejeme pohárom piva. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú papriku.
5. Pokrm zakryjeme a dusíme približne 20 minút, kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezredukuje.
6. Servírujeme s varenými zemiakmi alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Inšpirujem sa často rôznymi receptami, ako sú napríklad: kuracie prsia v cestíčku a mnohými ďalšími.