Potrebujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200 ml varenej smotany
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika a mletá červená paprika
– olej na vyprážanie
Kuracie mäso pečené v rúre so smotanou
Postup:
1. Kuracie kusy umyjeme pod prúdom vody a jemne oschneme s papierovou utierkou.
2. V miske zmiešame zmes na zalejanie – varené smotany, rozpučený cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a mletú červenú papriku podľa vlastnej preferencie.
3. Kuracie kusy ochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Necháme ich chvíľu odpočívať.
4. Na panvici zahrejeme trošku oleja a opražíme kuracie mäso z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu. Následne pridáme pripravenú zmes na zalejanie.
5. Kuracie mäso varíme na slabom ohni približne 20 – 25 minút, občas premiešame.
6. Podávame teplé, najlepšie s ryžou alebo knedľou. Prajeme dobrú chuť!