Ak hľadáte pokrm z kuracích pŕs s enciánom, tu je jednoduchý a chutný návod:
Ingrediencie:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 1 lyžička sušenej bylinky (napríklad provensálskej zmesi)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 šálky enciánu, nakrájaného na malé kúsky
- soľ a cerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
Kuracie prsia s enciánom
Postup:
- Najprv starostlivo umyte a osušte kuracie prsia.
- V malej miske kombinujte sušenú bylinku, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
- Túto koreninovú zmes použite na dochutenie kuracích pŕs z oboch strán.
- Na panvici rozohrejte olej na teplote stredne silného ohňa a pridajte nasekaný cesnak.
- Akonáhle začne cesnak vydávať arómu, vložte do panvice kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Keď je kuracie mäso hotové, pridajte encián a opekajte ešte asi 2-3 minúty, následne ho odložte.
- Pripravte si dresing. V miske zmiešajte trochu sušenej bylinky so šťavou z čerstvého citróna. Podľa potreby pridajte viac soli a čierneho korenia.
- Kuracie prsia nakrájajte na plátky a servírujte ich v miske so zmesou enciánu, cesnaku a dresingom.
Dúfam, že si tento recept obľúbite!