Na tento recept budeme potrebovať:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200 g kyslej smotany
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika
– olej na opekanie
Zapečené kuracie prsia s kyslou smotanou
Postup:
1. Kuracie mäso dôkladne umyjeme a jemne osušujeme papierovou utierkou.
2. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opražíme z oboch strán na zlatohnedú farbu. Následne ich vyberieme z panvice a premiestnime do pekáča.
3. V miske spojíme kyslú smotanu s rozdrveným cesnakom, soľou, korením a paprikou.
4. Pripravenú zmes rovnomerne nanesieme na kuracie prsia.
5. Pekáč s kuracími prsiami umiestnime do prehriatej rúry na 30 minút pri teplote 180 stupňov.
6. Po jeho upečení môžeme podávať so zvolenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!