Ruská rybacia polievka je lahodná a chutná jedlo, ktoré môže byť skvelou voľbou pre tých, ktorí radi jedávajú ryby. Tu je recept na ruskú rybiacu polievku:
Ingrediencie:
– 500 g zemiakov
– 300 g ryby (napr. losos, treska)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 zelená paprika
– 1 paradajka
– 2 vajcia
– 2 lyžice masla
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, petržlenová vňať
Ruská rybacia polievka
Postup:
1. Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kocky. Rybu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky a restujte ju na masle vo veľkom hrnci.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu, zelenú papriku a paradajku a orestujte ich spolu s cibuľou.
4. Pridajte nakrájané zemiaky a rybu do hrnca a zalejte ich vodou. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú papriku podľa chuti.
5. Varíme polievku na miernom ohni a občas premiešame, kým zemiaky nezmäknú a ryba sa dovarí.
6. V miske rozšľaháme vajcia a za stáleho miešania ich pridáme do vriacej polievky.
7. Polievku necháme prevrieť a potom ju zohrejeme do misky. Na záver môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Takto pripravená ruská rybacia polievka je lahodná, chutná a veľmi zdravá. Dobrú chuť!