Ingrediencie:
– 500 g hribov
– 1 cibula
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 polievková lyžica masla
– 1 polievková lyžica múky
– Soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, majoránka

 

Melencová hríbova polievka

Postup:
1. Hriby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme hriby a orestujeme ich.
4. Následne pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň.
5. Zalejeme vodou a necháme variť.
6. V miske zmiešame múku s trochou vody a pridáme do polievky na zahustenie.
7. Dochutíme soľou, korením, paprikou a majoránkou.
8. Polievku necháme variť ešte asi 10 minút.
9. Podávame teplú s čerstvým chlebom a posypanú soľou a trochou petržlenovej vňate. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *