Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi

 

 

  • Kuracie mäsové kocky (malé kúsky)
  • Slanina (plátky)
  • Soľ a korenie
  • Výhonky rozmarínu (čerstvé alebo sušené)
  • Zemiaky (nakrájané na kusy)
  • Olivový olej
  • Cesnak (nasekaný)
  • Hnedá horčica (voliteľne)

 

Kuracie kúsky zabalené v slanine s rozmarínovými zemiakmi

Postup prípravy:

  1. Kuracie kúsky ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  2. Každý kúsok kuracieho mäsa zabalte do plátku slaniny. Možno ich zabezpečiť pomocou špajlí.
  3. Na panvici zohrejte olej a orestujte zabalené kuracie kúsky z oboch strán, kým nebudú zlatohnedej farby a dobre prepečené. Potom ich položte stranou.
  4. Zemiaky nakrájajte na menšie kúsky, premiešajte s nasekaným cesnakom, olivovým olejom, soľou, korením a čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
  5. Zemiaky rozložte na plech a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 20-25 minút, kým nie sú zlatisté a mäkké.
  6. Po upečení kuracích kúskov ich nechajte chvíľu odpočívať.
  7. Servírujte kuracie kúsky zabalené v slanine spolu so zemiakmi s rozmarínom. Môžete pridať aj hnedú horčicu ako omáčku.

 

Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi - 2

2) Kuracie rezančeky v slanine s rozmarínovými zemiakmi

Vážení gurmáni! Dnes vám ponúkame úžasný recept, ktorý vás očarí svojou chuťou a jednoduchou prípravou.

Kuracie kúsky zabalené v slanine s rozmarínovými zemiakmi sú ideálnym jedlom na rodinnú večeru alebo pre návštevu priateľov. Tento recept kombinuje chutné kuracie mäso s chrumkavou slaninou a aromatickými bylinkami, ktoré vám poskytnú nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Potrebné ingrediencie na prípravu

Aby ste pripravili toto vynikajúce jedlo, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Zapekané kuracie stehná s kyslou kapustou

Zapekané kuracie stehná s kyslou kapustou

Čítať viac »

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 200 g slaniny
  • 600 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvý rozmarín
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku

Pokyny na prípravu kuracích kúskov

1. Najskôr si dôkladne umyte zemiaky a nakrájajte ich na stredne veľké kocky. Varíme ich v osolenej vode, kým nie sú dostatočne mäkké.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a orestujte do zlatista.

3. Kuracie prsníky nakrájajte na tenké kúsky, ochuťte soľou a korením, a následne obalte do slaniny. Opečte na pánvi do chrumkavej textúry.

4. Keď sú zemiaky uvarené, premiešajte ich s nasekaným rozmarínom a servírujte spolu s kuracou zmesou.

Na záver a tipy na servírovanie

Kuracie kúsky zabalené v slanine s rozmarínovými zemiakmi sú hotové a pripravené na podávanie! Toto jedlo je nielen chutné, ale aj vizuálne príťažlivé, takže poteší všetkých vašich hostí.

Nezabudnite k tomu podávať čerstvý šalát na osvieženie! Prajeme vám dobrú chuť a veľa šťastia pri varení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Murcova Ladislav píše:

    Skvelý recept, vyskúšam určite!

  2. Tslobodnikova píše:

    Tento recept vyzerá naozaj chutne, pekne popísaný postup.

  3. Anonym píše:

    Mňamka! Už sa teším na vyskúšanie tohto receptu!

  4. Emalikova píše:

    Dúfam, že mi to bude také chutiť ako vyzerá na obrázku.