Ak hľadáte recept na zapekané kuracie stehná s kyslou kapustou po slovensky, tu je:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané kuracie stehná s kyslou kapustou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Kuracie stehná dôkladne opláchnite a osušte kuchynským papierom. Následne ich okoreňte soľou a korením podľa chuti.
  3. Prichystajte si hlboký pekáč alebo hrniec. Do pekáča pridajte olej a zohrejte ho na strednom ohni. Opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa stanú mäkkými a ľahko prelomiteľnými.
  4. Pridajte kyslú kapustu do hrnca a dusite ju spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút, kým kapusta zmäkne.
  5. Do pekáča vložte kuracie stehná a nalejte nad nimi dusenú kyslú kapustu.
  6. Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry. Pečte približne 1 až 1,5 hodiny, kým je mäso úplne mäkké a šťavnaté.
  7. Ak chcete dosiahnuť karamelizovaný vzhľad, môžete nakoniec použiť grilovací režim rúry na niekoľko minút.
  8. Zapekané kuracie stehná s kyslou kapustou podávajte ako hlavné jedlo. Môžete ich podávať s kapustou, knedľami alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *