Dnes ma moje deti požiadali, či by som mohla pripraviť na nedeľný stôl kuracie rezne obalené v trojobale, avšak preferujú recept na pečenie v rúre. Tento podnet bol skvelou inšpiráciou na dnešný článok. Predstavím vám, ako vytvoriť tie najlahodnejšie kuracie rezne, aké si len viete predstaviť.
Ich výhodou je, že obsahujú menej tuku a sú oveľa zdravšie, predovšetkým chrumkavejšie. Tajomstvo ich prípravy sa skrýva nižšie v postupe. Kto z vás uhádne, v čom to bude? Svoje tipy môžete zanechať nižšie v komentároch. Teším sa na vaše názory.
Pečené kuracie rezne v trojobale
Je tento recept pre vás zaujímavý? Ako často ho pripravujete? Rada by som sa to dozvedela, napíšte mi to nižšie a ja vám ochotne odpoviem.
Poďme rozprúdiť diskusiu o tomto recepte, zaslúži si to.
Kto má rád kuracie rezne, tento recept je ideálny. Kuracie rezne pečené v rúre v trojobale sú nielen chutné, ale aj zdravé! Tu je jednoduchý návod na ich prípravu:
Čo potrebujete:
- Kuracie rezeňe
- Soľ
- Kypriaci prášok
- Strúhanka
- Vajcia
- Olivový olej
Postup:
- Rezeňe osolíme z oboch strán a položime ich na pracovnú dosku.
- V miske zmiešame strúhanku a kypriaci prášok v rovnakých pomeroch.
- V inej miske rozšľaháme vajcia.
- Každý kurací rezne najprv ponoríme do vajec a potom do zmesi strúhanky a kypriaceho prášku.
- Na plech do rúry nalejeme trošku olivového oleja.
- Kuracie rezne uložíme na plech a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, alebo kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
Pomocou tohto jednoduchého receptu môžete svojim deťom dopriať vynikajúce kuracie rezne. Nezabudnite ich podať so zvolenou prílohou. Prajem dobrú chuť!
2) Pečené kuracie rezne v trojobale – Druhý recept
Potrebné suroviny:
– 4 kusy kuracích rezňov
– soľ, korenie, cesnakový prášok, cukor, mletá sladká paprika
– olej na potretie
Postup:
1. Kuracie rezne dôkladne očistite a osušte papierovou utierkou.
2. V miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok, cukor a mletú sladkú papriku.
3. Rezne potrite olejom a dobre ich obaľte v pripravenom zmesí soľou a korením.
4. Umiestnite ich do trojobalu a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo pokiaľ mäso nebude pekne zlatisté a prierez s jemným ružovým jadrom sa neobjaví.
5. Podávajte s vybranou prílohou, napríklad s vareným zemiakových pyré a praženou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
3) Kuracie rezne v trojobale pečené v rúre
Pečené kuracie rezne v trojobale sú chutnou a zdravšou alternatívou klasicky vyprážaných rezňov. Tento recept je perfektný na rodinný obed alebo večeru, a zaručene si na ňom všetci zgustnú.
Vychutnajú.
Zloženie:
- 500 g kuracieho prsného filetu
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- 50 g hladkej múky
- soľ a korenie podľa preferencií
- olej na potretie (napríklad olivový alebo slnečnicový)
- bylinky (oregáno, tymián alebo rozmarín) – voliteľné
Návod na prípravu:
-
Príprava kuracích rezňov: Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a narežeme na tenké plátky. Môžeme ich jemne naklepať, aby mali rovnomernú hrúbku.
-
Príprava trojobalu: Pripravíme si tri taniere. Na prvý dáme hladkú múku, na druhý rozšľahané vajíčka so štipkou soli a na tretí strúhanku, ktorú môžeme osviežiť bylinkami, ak to máme radi.
-
Obalovanie: Každý plátok kuracieho mäsa najskôr pokryjeme múkou, potom namočíme do vajíčka a nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke. Uistíme sa, že plátky sú hojne pokryté v každej vrstve.
-
Príprava na pečenie: Predohrejeme rúru na 200 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie uložíme obalené rezne. Každý rezeň jemne potrieme olejom, aby sa pekne urobil a získal zlatistý vzhľad.
-
Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre približne 20-25 minút, pričom v polovici času môžeme zastaviť a opatrne otočiť rezne, aby sa rovnomerne urobili z oboch strán.
-
Podávanie: Kuracie rezne sú hotové, keď sú zlatisté a chrumkavé. Môžeme ich servírovať s čerstvými zeleninovými šalátmi, zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.
Tento recept na kuracie rezne v trojobale pečené v rúre nielenže šetrí kalórie, ale prináša aj vynikajúci gastronomický zážitok na tanieri. Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť!