Tu je návod na prírodné kuracie soté:
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa, rozkrájaného na prúžky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, rozkrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
- 1 mrkva, rozrezaná na tenké kolieska
- 1 cuketa, rozkrájaná na jemné plátky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička koreninovej papriky
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)
Kuracie soté v prirodzenom štýle
Pripravte si to nasledovne:
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Vložte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, až kým nezmäknú a nezískajú zlatistý odtieň.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho z každej strany, až kým nezmizne ružová farba.
- Vhoďte papriku, mrkvu a cuketu a všetko dobre premiešajte. Opekajte zeleninu, až kým nezačne byť jemná, ale stále si zachová naťahovosť.
- Okorenite podľa chuti soľou, čiernym korením a koreninovou paprikou.
- Pridajte sójovú omáčku a citrónovú šťavu a miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí a nezohreje.
- Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami ako petržlen.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie soté na prírodno
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 2 polievkové lyžice olivového alebo rastlinného oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 200 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregana (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a rozkrájame na menšie kúsky alebo prúžky. Cibuľu nadrobno a cesnak nasekáme, mrkvu olúpeme a krájame na kolieska. Papriku očistíme a rozkrájame na kocky.
-
Opekanie: Na panvici zohrejeme olej na strednom ohni. Vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme ich do mäkka a zlatista.
-
Pridanie kuracieho mäsa: Do panvice pridáme rozkrájané kuracie mäso. Opekáme, až kým nezmení farbu a nezačne sa opražiť (približne 5–7 minút).
-
Pridanie zeleniny: K mäsu pridáme mrkvu a papriku. Rýchlo ich opečieme, aby sa trocha zjemnili.
-
Podlievanie a dochucovanie: Zalejeme kuracím vývarom (alebo vodou) a dochutíme soľou, čiernym korením a, ak máme chuť, aj oreganom. Necháme variť na miernom ohni asi 15–20 minút, kým mäso a zelenina nie sú úplne mäkké.
-
Dokončenie: Po skontrolovaní varenia upravíme dochutenie a ak je potrebné, pridáme ďalšiu soľ alebo korenie.
-
Servírovanie: Kuracie soté podávame posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme ho podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť!