Recept na kuracie sote so šampiňónmi.
Zloženie:
- 500g kuracieho mäsa (filet)
- 250g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na dekoráciu
Kuracie soté so šampiňónmi
Príprava:
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
- Šampiňóny dôkladne umyjte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici s rozohriatym olejom orestujte cibuľu s cesnakom, kým sa nezosklovatí.
- Pridajte pripravené kuracie mäso a opražte ho z každého boku do zlatista.
- Do panvice pridajte šampiňóny a orestujte ich spolu s mäsom, kým sa nezafarbia a nezmäknú.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa preferencií.
- Na záver ozdobte pokrm jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Kuracie sote so šampiňónmi možno podávať s ryžou, cestovinami alebo čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie soté so šampiňónmi
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
- 100 ml smotany na varenie (voliteľné)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej podľa chuti)
- 1 lyžička sušeného oregana (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.
-
Smaženie kuracieho mäsa:
- Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte kuracie kúsky a pražte ich do zlata približne 5-7 minút. Nezabudnite ich osoliť a okoreniť.
-
Pridanie zeleniny:
- Keď je mäso hotové, pridajte na panvicu cibuľu a cesnak. Smažte ďalších 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
- Následne pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým nezmäknú a neuvoľnia šťavu (približne 5 minút).
-
Dochutenie:
- Pridajte mletú papriku, oregano a ďalšie korenie podľa chuti. Môžete pridať aj smotanu na varenie, ak chcete získať krémovú omáčku.
- Dobre premiešajte a varte ešte 2-3 minúty, kým sa všetky prísady spoja.
-
Servírovanie:
- Hotové kuracie soté podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na vrchu. Môžete ho servírovať s ryžou, cestovinami alebo čerstvým pečivom.
Prajem dobrú chuť!