Kuracie stehná

cesnaku, lisované

  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • Čerstvá tymiánová vňať na ozdobenie
  • Postup:
    Rúru si najprv predhrejte na 180 °C. Na panvici orestujte cibuľu, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Následne pridajte mrkvu a cesnak a krátko ich restujte, aby sa ich chute spojili. Kuracie stehná osolte a okoreňte, potom ich vložte na panvicu a nechajte ich opiecť zo všetkých strán.

    Keď sú stehná pekne zlaté, zalievajte ich červeným vínom a dôkladne premiešajte. Potom preložte panvicu do rúry a pečte približne 35-40 minút, kým sú stehná dokonale prepečené a šťavnaté.

    Na konci vyberte z rúry a nechajte ich pár minút odpočinúť. Ozdobte čerstvým tymiánom a podávajte s pyré z zemiakov alebo čerstvým chlebom, ktorý skvele doplní túto chutnú omáčku.cesnaku, na malé kúsky nakrájané

  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie a tymián podľa vašich preferencií
  • Príprava:
    Na začiatku si zahrejte olivový olej na stredne veľkej panvici a osmažte cesnak a cibuľu do zlatohnedej farby. Potom pridajte mrkvu a kuracie stehná, ktoré opečte z oboch strán. Následne pridajte víno a dochuťte soľou, korením a tymiánom.

    Užite si voňavú zmes a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, kým kuracie stehná nie sú šťavnaté a dobre prepečené. Servírujte so zemiakovou kašou alebo kuskusom, aby ste si vychutnali lahodnú omáčku.

    6. Kuracie stehná s pecorinovým syrom a špenátom

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 200 g čerstvého špenátu
    • 100 g nastrúhaného pecorinového syra
    • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    • 50 ml bieleho vína
    • 2 lyžice olivového oleja
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti

    Príprava:
    Rúru predhrejte na 200 °C. Na panvici osmažte cesnak v olivovom oleji a pridajte čerstvý špenát. Nechajte ho podusiť, kým nezvädne. Pridajte víno a nastrúhaný pecorinový syr tak, aby sa vytvorila lahodná zmes.

    Kuracie stehná ochuťte soľou a korením, potom ich naplňte špenátovou zmesou. Umiestnite do zapekacej misy a pečte asi 40 minút, kým nie sú pekne prepečené a zlatisté. Tento recept ponúka jedinečný zážitok z nutrične hodnotného, ale zároveň chutného jedla.

    7. Kuracie stehná marinované v indickom jogurte

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 200 g plnotučného jogurtu
    • 1 lyžica garam masaly
    • 1 lyžica kurkumy
    • 1 lyžica mletého zázvoru
    • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
    • Soľ a čierne korenie

    Príprava:
    V miske zmiešajte jogurt, garam masalu, kurkumu, zázvor, cesnak, soľ a čierne korenie. Vytvorte marinádu a do nej vložte kuracie stehná. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

    Rúru predhrejte na 200 °C. Kuracie stehná položte do pekáča a pečte asi 45-50 minút, kým sú úplne prepečené. Servírujte s basmati ryžou a kynutým chlebom naan, aby ste si užili indické chute vo vašej kuchyni.

    8. Kuracie stehná s oreganom a paradajkovou omáčkou

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 400 g konzervovaných paradajok
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    • 1 lyžica sušeného oregana
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá bazalka na ozdobenie

    Príprava:
    Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cesnak. Pridajte konzervované paradajky, oregáno, soľ a korenie. Nechajte omáčku zovrieť a potom jej dosť na strednom ohni varte asi 15 minút.

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Čítať viac »

    Kuracie stehná ochuťte soľou a korením, potom ich umiestnite do pekáča. Prelejte paradajkovou omáčkou a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 40-45 minút. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte so špagetami alebo knedľou.

    Každý z týchto receptov s kuracími stehnami nie je len chutný, ale taktiež jednoduchý na prípravu. Rozšírte si kulinárske obzory a užite si rozmanitosť chutí, ktoré vám kuracie stehná môžu ponúknuť. Prajeme dobrú chuť!

     

     

    Na prípravu kuracích stehien potrebujeme:

    – 4 kuracie stehná
    – 2 cibule
    – 3 strúčiky cesnaku
    – 2 lyžice oleja
    – soľ, korenie, mletá paprika, majoránku

     

    Kuracie stehná

    Príprava:

    1. Kuracie stehná dobre umyte a osušte papierovou utierkou.
    2. Na panvici rozohrejte olej a opečte kuracie stehná z oboch strán, kým nie sú zlaté.
    3. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a nechajte ich osmažiť. Dochutíte soľou, korením, mletou paprikou a majoránkou podľa vlastných preferencií.
    4. Pridajte trocha vody, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť približne 30 – 40 minút, kým mäso nie je krehké.
    5. Servírujte s prílohou podľa vášho výberu. Prajeme dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    6 Komentárov

    1. Ghrda píše:

      Ďakujem za recept, určite vyskúšam!

    2. Zubrik Miloslav píše:

      Tento recept znie skvelo, milujem kuracie mäso!

    3. Regina Ferjencikova píše:

      Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem!

    4. Simonova Vanesa píše:

      Super recept! Vyskúšam ho určite, znie to veľmi jednoducho a chutne.

    5. Dana35 píše:

      Tento recept je presne pre mňa, ľahký a rýchly. Ďakujem!

    6. Agnesa82 píše:

      Mňam, toto si musím vyskúšať. Veľmi pekne popísané, ďakujem!