Na prípravu kuracích stehien dusených po slovensky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie
– malé množstvo múky
– malé množstvo horčice
– malé množstvo kečupu
– trochu hovädzej polievky (alebo vody)
Kuracie stehná – Dusené
Návod na prípravu:
1. Na úvod si nachystáme všetky potrebné suroviny. Kuracie stehná dôkladne očistíme a nakrájame na menšie časti. Cibuľu, mrkvu, paradajky a cesnak nasekáme na jemné kúsky.
2. Na panvici zohrejeme trocha oleja a na ňom opražíme nasekanú cibuľu, kým nezmäkne a nezozlatne. Následne pridáme kuracie stehná a jemne ich opečieme.
3. K všetkému pridáme nakrájanú mrkvu a paradajky, prisypeme trošku múky a zalejeme hovädzou polievkou alebo vodou.
4. Na záver pridáme mletú sladkú papriku, soľ, čierne korenie, a podľa chuti prisypeme aj malé množstvo horčice a kečupu.
5. Dusíme všetko na nízkej teplote a občas premiešame, až kým kuracie mäso nezmäkne a zelenina nie je dostatočne mäkká.
6. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú varené zemiaky, ryža alebo cestoviny.
Takto pripravené kuracie stehná dusené po slovensky sú skvelou voľbou na rodinnú večeru či obed. Prajeme dobrú chuť!