Na prípravu kuracích stehien dusených po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie
– troška múky
– troška horčice
– troška kečupu
– troška hovädzej polievky (alebo vody)
Kuracie stehná – Dusené
Postup prípravy:
1. Na začiatok si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Kuracie stehná očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, mrkvu, paradajky a cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu, kým sa nezsklovatí. Potom pridáme kuracie stehná a zľahka ich opražíme.
3. Pridáme nakrájanú mrkvu a paradajky, prelisujeme troškou múky a zalejeme hovädzou polievkou alebo vodou.
4. Na záver pridáme mletú sladkú papriku, soľ, čierne korenie, trošku horčice a kečupu podľa chuti.
5. Dusíme všetko na miernom ohni a miešame občas, kým kuracie mäso nie je úplne mäkké a zelenina zmäkne.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s vareným zemiakom, ryžou alebo cestovinami.
Takto pripravené kuracie stehná dusené po slovensky sú výbornou voľbou na rodinnú večeru či obed. Dobrú chuť!
Táto receptúra je úplne skvelá, určite ju vyskúšam. Ďakujem za tip!
Kuracie stehná sú moje obľúbené mäso, takže tento recept ma veľmi zaujal. Teším sa, že ho vyskúšam!
Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a znie veľmi chutne. Už teraz cítim tú chuť!
Tento recept mi pripomenul moju babičku, ako nám varila keď sme boli malí. Určite si ho vyskúšam pre nostalgiu.