Kuracie stehná - Dusené

Na prípravu kuracích stehien dusených po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie
– troška múky
– troška horčice
– troška kečupu
– troška hovädzej polievky (alebo vody)

 

Kuracie stehná – Dusené

Postup prípravy:
1. Na začiatok si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Kuracie stehná očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, mrkvu, paradajky a cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu, kým sa nezsklovatí. Potom pridáme kuracie stehná a zľahka ich opražíme.
3. Pridáme nakrájanú mrkvu a paradajky, prelisujeme troškou múky a zalejeme hovädzou polievkou alebo vodou.
4. Na záver pridáme mletú sladkú papriku, soľ, čierne korenie, trošku horčice a kečupu podľa chuti.
5. Dusíme všetko na miernom ohni a miešame občas, kým kuracie mäso nie je úplne mäkké a zelenina zmäkne.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s vareným zemiakom, ryžou alebo cestovinami.

Takto pripravené kuracie stehná dusené po slovensky sú výbornou voľbou na rodinnú večeru či obed. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Ernest16 píše:

    Táto receptúra je úplne skvelá, určite ju vyskúšam. Ďakujem za tip!

  2. Yhalak píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené mäso, takže tento recept ma veľmi zaujal. Teším sa, že ho vyskúšam!

  3. Cyprian Ondrisova píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a znie veľmi chutne. Už teraz cítim tú chuť!

  4. Ruzicka Anastazia píše:

    Tento recept mi pripomenul moju babičku, ako nám varila keď sme boli malí. Určite si ho vyskúšam pre nostalgiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *