Ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– soľ, korenie
– 2 lyžice masla
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica hladkej múky
– 400 ml vývaru
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– tymián, bobkový list

 

Kuracie stehná – Dusené na masle

Postup:
1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na hrnci rozpustíme maslo a opečieme na ňom kuracie stehná z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a pridáme k stehnám. Orestujeme dozlatista.
4. Prilejeme vývar a pridáme pretlak, osolíme, okoreníme a pridáme tymián a bobkový list.
5. Zemiaky a mrkvu nakrájame na menšie kocky a pridáme do hrnca. Dusíme pod pokrievkou približne 30 minút, alebo kým mäso a zelenina nie sú mäkké.
6. Zmes zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode a jemne prevarením dochutíme podľa chuti.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *