Kuracie stehná dusené s toskánskym kelom na haluškách s bylinkami

Recept: Kuracie stehná dušené s toskánskym kelom podávané na bylinkových haluškách.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 veľká hlávka kelu
  • 500 g halušiek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička tymianu
  • 1 lyžička rozmarínu
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Kuracie stehná dušené s toskánskym kelom na bylinkových haluškách

Postup:

  1. Kuracie stehná ochutíme soľou a čiernym korením a opražíme ich na horúcej panvici s olivovým olejom z oboch strán, kým nezískajú zlatistý vzhľad. Následne ich preložíme na tanier.
  2. Na veľkej panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme upravený cesnak s tymianom a rozmarínom, až kým sa cesnak len jemne nerozvoňá v oleji.
  3. Pridáme nasekaný kel a na miernom ohni dusíme, kým nezjemnie.
  4. Medzitým varíme halušky v osolenej vriacej vode, až kým nezmäknú. Potom ich dobre scedíme.
  5. Až je kel dostatočne zmäknutý, pridáme opražené kuracie stehná a dusíme všetko dohromady ešte niekoľko minút, aby sa chute prepojili.
  6. Podávame dušené kuracie stehná s toskánskym kelom na polievkových tanieroch s haluškami posypanými bylinkami.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie stehná:

  • 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (ideálne červená) – nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku – nasekané
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 200 g toskánskeho kelu (alebo kapusty)
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón (šťava a kôra)

Na halušky:

Ako dlho má byť v rúre kuracie mäso?

Ako dlho má byť v rúre kuracie mäso?

Čítať viac »

  • 500 g zemiakov – uvarených a roztlačených
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej. Kuracie stehná osolte a okoreňte, potom ich opražte z oboch strán, kým nezískajú zlatistý tón.
    • Stehná vyberte a na tej istej panvici orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte nasekaný cesnak a na krátku dobu opražte, aby nezhnedol.
  2. Dusenie:

    • Do panvice vráťte kuracie stehná, vlejte kurací vývar a citrónovú šťavu. Pridajte toskánsky kel, oregáno, tymian a dochuťte soľou a korením podle vlastnej chuti.
    • Prikryte a nechajte dusiť na miernom plameni približne 30-40 minút, kým sa kuracie stehná nezjemnia.
  3. Príprava halušiek:

    • Zemiaky rozpučte a zmiešajte s múkou, vajcom a soľou. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo homogénne cesto.
    • V hrnci priveďte vodu do varu a pomocou lyžice formujte malé knedličky, ktoré vkladajte do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú pripravené (asi 3-5 minút varu). Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
  4. Servírovanie:

    • Na taliar servírujte halušky, na ktoré naložíte dušené kuracie stehná s kelom. Všetko môžete pokvapkať citrónovou šťavou a posypať nasekanou petržlenovou vňatou.
  5. Podávanie:

    • Celý pokrm podávajte teplý, môžete pridať aj čerstvý chlieb alebo hrianky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Aurel55 píše:

    Recept znie skvele a chutí určite ešte lepšie. Veľmi sa teším, až ho vyskúšam.

  2. Dusik Svatopluk píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a chutí výborne. Môžem len odporučiť!