Kuracie stehná horné

Kuracie stehná horné. Niekedy fakt neviem čo mám navariť mojím deťom tak skúšam rôzne kombinácie a príchuté medzi ktoré dávam rôzne krajice a plátky mäsa. Dnes som sa rozhodla vám ukázať jeden z mojích najobľúbenejším rceptov a to hneď tromi spôsobmi.

Budeme potrebovať: – Recept – kuracie stehná horné

  • 8 ks kuracie stehná,
  • 500 g syru (čedar),
  • 3 ks vajíčok,
  • rastilný olej,
  • kuchynská soľ,
  • chili (podľa vaše chuti),
  • 200 ml smotany na varenie,
  • 2 poháre hladkej múky,
  • 1 ČL pesta z medvedieho cesnaku.

 

Kuracie stehná horné

Tento recept je veľmi rýchly a prakticky k nemu nič nepotrebujete. Príprava je veľmi jednoduchá, takže ju zvládne každá gazdinka. Ukážme si ako veľmi rýchlo a jednoducho uvaríme tento typ receptu.

  1. V miske si rozmiešame naše vajíčka, smotanu a pesto. odporúčam dôkladne rozmiešať.
  2. Naše horné kuracie stehná si obalíme v múke, vajíčku a na koniec v v syre ktorý sme si nastrúhali.
  3. Vzmastíme si dôkaldne misu na pečenie alebo pekáč a vložíme do nej naše kuracie stehná. Na nalejeme zvyšok vajíčok ak vám ostalo po obaľovaní. Lejte pomali tak aby ste neodelili strúhanú z kuracinky.
  4. Odporúčam zakryť buď plechom alebo nádobou, prípadne alobalom.
  5. Všetko to spolu pečieme približne 60 minút v teplote 180 stupňov.

TIP: Pred koncom odkryjem zapekaciu misu a zvýšim tepltu na 250 stupňov, aby bola koža na kuracích stehnách chrumkavejšia.

Rýchle a jednoduché čo poviete? Ukážme si teda druhý skvelý receptík.

 

Kuracie stehná horné recept

 

Kuracie stehná horné - druhý recept

2) Kuracie stehná horné – druhý recept s cícerom

Tak ako som písala vyššie tak vám ukážem to ako si môžete pripravíť kuracie horné aj na iný spôsob.

K tomuto recept budeme potrebovať:

  • 4 ks kuracích stehienok
  • 1 cibuľa (veľká)
  • 700 g cíceru (používam ten v plechovke)
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • mlieko

Marináda:

  • 2 dl bieleho jogurtu
  • 0,4 dl oleju (rastliný)
  • 1 ČL paprika
  • 0,5 PL salsi (salce) – (pyré alebo pretlak)
  • kuchynská soľ
  • 1 Pl kurkumy mletej

 

Príprava kuracích horých stehien s cícerom

  1. Štyri veľké kuracie stehná si prpravíme adôkladne umyjeme. Nakrájame ich na tri kusy a to tak, že nám ostane mästitá časť, časť s kosťou a zbytok. Proste tak jak to môžete najjednoduchšie pokrájať an tri kusy tak to pokrájate. Gazdinky vedia) 🙂 Ak nie tak nemuste krájať môžete dať rovno celé. Ja to niekedy nekrájam je to na vás.
  2. Marináda:
    Marinádu si prpravíme tak, že v myske zmiešame jogurt, jednu polievkovú lyžicu kurkumy, papriku, 1/2 salsi (slace), polku deci oleja a soli podľa chuti. Ja som osobitne ešte trocha mletým čierným dokorenila osobitne každé jedno steho dala štipku soli. Do našej marinády vložíme každé mäaso a dôkladne premiešame. Odporúčam nehcať stať v chladničke 2 hodiny až tri. Ja to nechávam cez noc.
  3. Cíerové pyré pripravíme takto:
    Pokrájame väčšiu cibuľku ktorú speníme na oleji a tocha masle. Osolíme cibuľku a k nej pridáme pokrájanú pertžlenovú vňať. Necháme to pražiť v hrnci tak 10 minút a potom pridáme cícer. taktiež ho necháme variť približne 10 minút. Pridala som trocha mlieka a všetko som to zmixovala ponorným mixérom. Môžete zjemniť maslom.
  4. Nakoniec som mäso sprudka opiekla na panvici. Niekedy však používam elektrický gril. Je to chutnejšie a jednoduchšie. Kto má gril, tak odporúčam.

Ako vidíte jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Nie je to nič zložité. Poďme na tretí recept

 

Kuracie stehná horné - 3

3) Kuracie stehná horné – tretí recept z galantínom

Tento recept je trocha dlhší, ale je najlepší a najchutnejší zo všetkých. Odporúčam kvalitne pripraviť plnku oplatí sa to. Uvidíte oblížete si všetky prsty a po obede neostane nič na tanieri. Inak toto je ocenený michelínsky recept.

 

K tomuto receptu budeme potrebovať:

  • horné kuracie stehná
  • kuchynskú soľ
  • mleté čierne korenie

Faš:

  • 1 – 2 ks kuracej pečene
  • soľ
  • čierne korenie
  • ľad
  • sladkú smotanu (jeden kelímok)

Plnka:

  • mielko
  • vajnce
  • 1 ks rožku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajíčka (podľa oka)
  • 1 ks kuracia pečeň
  • pažitka
  • kapia alebo chilli (podľa chuti)

Prílohá:

  • cibuľa
  • cesnak
  • mrkva
  • špenát

 

Príprava kuracích horých stehien – Kuracie stehná horné

Tento recept je trocha zdĺhavejší na prípravu, ale ja ho bez problémov uvarím do hodiny, tak verím že ani pre vás nebude žiadnou prekážkou.

 

  1. Odkostím horné kuracie stehná (nie všetky – čítajte ďalej), prípadne kúpim už vykostené. Je to na vás. Je na vás koľko kuracích stehien použijete. Zvyšok plnky či fasu použijte na konci.
    Kuracie stehná pokrájam na koci, ktoré osolíme a okorením mletým čieným korením. Dám och do mixéra (alebo ponorný v miske) a k ním pridáme a kuracie pečienky 1 až 2 kusy. Nie je treba krájať zvyšok za nás spraví mixer. Do mixéera pridám kocky ľadu, aleo veľmi chladnú vodu.
    .
  2. Mixujte na najvyších otáčkach tak aby ste nepomámali mixér, ak nemáte silný mixér tak dajte ľaodvú vodu. Dáva sa preto lebo ak dáte niečo chladn pri mixovaní tak vám vznikne taká jemná ako keby maslová nátierka mäso. Ako keby pyré. Kocky ľadu môžete aj potlcť kladivkom a dať o mixéera je to na vás.
  3. Po tom čo sme vytvorili túto pastu tak ju dáme na nami vykostené stehno (perto je dobré mať viac stehien). Medzi tým dam do hrnca cibuľku ktorý spením a k nej pridám mrkvu, špenát a cesnak. zeleninu ako špenát a mrkvy vyberte aby sa nerozvarila. Nechajte ju v hrnci 10 minút – maximálne.
    .
  4. Potom do hrnca dajte naše zviazané mäso (roládu) s plnkou a jemne nechajte pobublávať. Predtým než ho tam vložíte tak dajte to neho mrkvu alebo špenát. Ja niekedy nedávam dnu ale len pred koncom dokončenia mäso ako prílloha. Nezabudnite našu músovú roládu ešte z vrchu osoliť a okoreniť.
  5. Varte tak 10 až 20 minút podľa veľkosti mäso. Ako som už písala tak na konci vyrete mäso a pridajte do výpeku špenát či mrkvu, ale môžete aj spolu s mäsom. Tak si jedoducho s spolu pripravíte prílohu o mäso.

Recept je trocha zložitejší na prípravu a pochopenie, ale verím, že ste ho plne pochopili.
Musíte uznať, že tento receptík je fakt dobrotka, ktorú sa opaltí uvariť.
Neváhajte a zanechajte nám na konci váš komentár na jeden s týchto receptov (Kuracie stehná horné). Alebo ste uvarili všetky tri?
Dobrú chuť vám prajem.

 

Neváhajte a vyskpšajte aj tento recept: kuracie stehná na štave.

Vyskúšajte aj tento video recept, ktorý vám vrelo odporúčam.

Recept na kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi z jedného plechu │Zuzana Machová

Určite! Tu je stručný prehľad troch receptov na kuracie stehná horné:

Recept 1:

  • Ingrediencie: 8 kuracie stehná hornej časti, 500 g cheddaru, 3 vajcia, rastlinný olej, kuchynská soľ, chilli prášok, 200 ml smotany na varenie, 2 šálky múky, 1 lyžička medvedieho cesnaku.
  • Príprava zahŕňa všľahanie vajec, smotany a medvedieho cesnaku v miske, obaľovanie kuracích stehien v múke, vajciach a strúhanom syre, umiestnenie ich do pekáča a pečenie pri teplote približne 180°C počas 60 minút. Tip navrhuje zvýšiť teplotu na 250°C pre krehkú kožu.

Recept 2:

  • Ingrediencie: 4 kuracie stehná, 1 veľká cibuľa, 700 g konzervovaných cícerov, petržlen, maslo, mlieko, ingrediencie na marinádu.
  • Príprava zahŕňa marinovanie kuracích stehien v zmesi jogurtu, korenia a oleja, vytváranie kaše z orestovanej cibule, cíceru, petržlenu a mlieka a grilovanie alebo opekanie kuracieho mäsa.

Recept 3:

  • Ingrediencie: kuracie stehná hornej časti, kuchynská soľ, mleté čierne korenie, faš (plnka), prílohy.
  • Príprava zahŕňa vybratie kosti z kuracích stehien a vytváranie pasty tým, že sa kuracie mäso zmieša s ľadom (alebo studenou vodou). Mäsová pasta sa potom roztíra na vybrané stehná, zavinie a varí sa spolu s zeleninou a zvyšnou plnkou. Jedlo sa podáva s prílohami ako cibuľa, cesnak, mrkva a špenát.

Upozorňujem, že tieto recepty sú uvedené podľa vašej požiadavky. Dobrú chuť pri varení!

Podobné príspevky

54 Komentárov

  1. Rmatiasko píše:

    Skvelý recept, veľmi jednoduché na prípravu a určite chutné. Určite vyskúšam!

  2. Hmolnarova píše:

    Nech sa páči, vyskúšala som tento recept a bol veľmi dobrý. Ďakujem za návod!

  3. Kazimirova Marina píše:

    Kuracie stehná s cícerom znie skvelo, musím to skúsiť. Ďakujem za tip!

  4. Beck Gizela píše:

    Veľmi dobré návody, určite ich vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie receptov!

  5. Cuntalova Bernard píše:

    Vďaka za recepty! Vyzera to chutne, skúsime pripraviť tento týždeň.

  6. Hecko Miloslava píše:

    Som rada, že som našla tieto recepty. Určite ich vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.

  7. Kkapustova píše:

    Vždy som hľadala nové spôsoby ako pripraviť kuracie mäso a teraz som našla! Skvelé recepty.

  8. Aurelia00 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne a zaujímavo. Určite to skúsim pripraviť pre moju rodinu.

  9. Dana Janosik píše:

    Recepty sú veľmi podrobné a dobre vysvetlené. Myslím, že aj ja by som sa mohla pokúsiť uvariť kuracie stehná podľa týchto návodov.

  10. Oprochazka píše:

    Všetky tri recepty znie pôsobia skvelo. V prvom momente si vyberiem ten s cícerom, pretože milujem cícer.

  11. Zigmund Holubova píše:

    Začínajúcim kuchárom ako ja veľmi pomohol tip na to, ako urobiť kožu na kuracom mäse chrumkavú. Už sa teším na vyskúšanie.

  12. Julia Vargova píše:

    Rada varím rôzne jedlá, ale ešte nikdy som neupiekla kuracie stehná týmito spôsobmi. Teraz mám chuť to vyskúšať.

  13. Viera09 píše:

    Takéto podrobné návody sú super pre ľudí ako ja, ktorí nie sú moc zruční v kuchyni. Urobilo mi to chuť na dobré jedlo!

  14. Zvarga píše:

    Skvelý nápad kombinovať rôzne príchute a krajce mäsa. Určite si zapíšem tieto recepty do svojho zberu.

  15. Sadlonova Leopold píše:

    Dobre vyzerá, musím skúsiť tento recept.

  16. Rene Zelenayova píše:

    Recepty sú pekne popísané, snáď sa mi podarí uvariť niečo dobré.

  17. Daniel Brezina píše:

    Takéto jednoduché a rýchle recepty sú super, vyskúšam určite!

  18. Knovotna píše:

    Vážne super, akurát na takéto recepty som čakala! Určite vyskúšam, ďakujem!

  19. Koloman95 píše:

    Super tipy! Hlavne ten s cícerom ma zaujal, ešte som takýto recept nevidel.

  20. Senkova Arpad píše:

    Recepty vyzerajú super a nie sú príliš komplikované, určite ich vyskúšam!

  21. Dado Vilma píše:

    Dobré recepty na kuracie mäso, určite sa mi budú hodiť!

  22. Malikova Petra píše:

    Ďakujem za tipy, veľmi sa mi páčili recepty na kuracie stehná.

  23. Malikova Benjamin píše:

    Vždy hľadám nové recepty na kuracie stehná, takže tento článok bol pre mňa super. Už som vyskúšal prvý recept a bol veľmi chutný!

  24. Sfeldek píše:

    Tieto recepty vyzerajú skvelo! Určite si vyskúšam aspoň jeden z nich.

  25. Kovac Jergus píše:

    Nikdy som nevaril kuracie stehná týmito spôsobmi, ale určite to vyskúšam. Znie to veľmi chutne!

  26. Julia Kazimirova píše:

    Vyzerá to super, už sa teším na vyskúšanie týchto receptov!

  27. Kanderle píše:

    Už som videl video recept a teraz si prečítam aj tento článok. Určite budem sledovať viac takýchto návodov na varenie.

  28. Wkucera píše:

    Dobrý nápad. Skúsim to určite vyskúšať.

  29. Hbartos píše:

    Takéto recepty sú super, hlavne keď je postup krokový a jednoduchý na pochopenie.

  30. Blanka31 píše:

    Vyzdvihujem, že máte recepty s rôznymi prílohami. S tým sa stáva variácia chutnejšou.

  31. Klement Fabian píše:

    Mňam, toto určite vyskúšam. Tieto recepty vyzerajú super!

  32. Nsoustal píše:

    Vždy som hľadal nové a inovatívne recepty na kuracie mäso. Tieto sa zdajú byť zaujímavé.

  33. Daniela Plskova píše:

    Kuracie stehná s týmito prílohami vyzerajú byť skvelou voľbou pre nedeľné obedy.

  34. Ahorvathova píše:

    Tieto recepty sú veľmi zaujímavé. Rada varím a tento článok ma inšpiroval skúsiť niečo nové.

  35. Frantisek29 píše:

    Recept na kuracie stehná je naozaj skvelý, musím ho určite vyskúšať.

  36. Jarmila Kolrusova píše:

    Tieto recepty sú naozaj jednoduché a vyzdvihujú chuť kuracieho mäsa. Určite sa im venovať viac pozornosti.

  37. Blazena96 píše:

    Recepty vyzerajú zaujímavo, možno to vyskúšam.

  38. Monika89 píše:

    Všetky tri recepty sú skvelé, budem určite experimentovať v kuchyni.

  39. Istefan píše:

    Tieto recepty sú veľmi lákavé, budem sa tešiť na varenie kuracích stehien.

  40. Tmalikova píše:

    Vyzdvihujem jednoduchý spôsob prípravy, určite to vyskúšam doma.

  41. Bohumila Nagy píše:

    Recepty vyzerajú veľmi chutne, rada by som si to vyskúsila.

  42. Milan Almasi píše:

    Je skvelé vidieť rôzne recepty na prípravu kuracích stehien. Určite to vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.

  43. Milada Pauko píše:

    Zaujímavé nápady na prípravu kuracieho mäsa. Určite sa pokúsime niektorý z týchto receptov.

  44. Meciar Ludovit píše:

    Pôsobí to ako chutný a zaujímavý spôsob prípravy kuracích stehien.

  45. Severin85 píše:

    Skvelý nápad! Už sa teším na nové chute pripravených jedál.

  46. Adamcova Emilia píše:

    Naozaj zaujímavé kombinácie. Dobre je vidieť viacero možností prípravy.

  47. Soustal Alfred píše:

    Vyzera to dobre, urcite to skusim!

  48. Holubova Amalia píše:

    Vsetky tri recepty su skvele, neviem sa dockat kedy ich vyskusam.

  49. Patrik10 píše:

    Skvely clanok s dobrymi napadmi, diky!

  50. Cberan píše:

    Recepty su jednoduche a chutne, idealne pre mna.

  51. Msimonova píše:

    Nechuti mi kuracie stehna, ale napriek tomu pekny clanok.

  52. Prokop Holuby píše:

    Skvele navody na pripravu kuracich stehien, dakujem autorovi!

  53. Natasa44 píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho skúsim pripraviť!

  54. Grznar Michal píše:

    Tieto recepty vyzerajú super, určite vyskúšam druhý recept s cícerom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *