Kuracie stehná horné

 

Horné kuracie stehná. Niekedy naozaj neviem, čo pripraviť mojim deťom, tak sa odvážim experimentovať s rôznymi príchuťami a kombináciami, do ktorých zapracovávam rôzne kusy a plátky mäsa. Dnes by som vám chcela predstaviť jeden z mojich obľúbených receptov, a to hneď v troch variantoch.

Na čo budeme potrebovať: – Recept – horné kuracie stehná

  • 8 ks horných kuracích stehien,
  • 500 g syra (čedar),
  • 3 vajíčka,
  • rastlinný olej,
  • kuchynská soľ,
  • chili (podľa vašich preferencií),
  • 200 ml smotany na varenie,
  • 2 poháre hladkej múky,
  • 1 ČL pesta z medvedieho cesnaku.

 

Horné kuracie stehná

Tento recept je veľmi rýchly a prakticky na jeho prípravu nepotrebujete nič špeciálne. Príprava je veľmi jednoduchá, takže ju zvládne každá kuchárka. Ukážeme si, ako rýchlo a bez problémov pripravíme tento pokrm.

  1. V miske si rozšľaháme vajíčka, smotanu a pesto. Odporúčam dôkladne premiešať.
  2. Horné kuracie stehná obalíme múkou, potom vajíčkom a nakoniec nastrúhaným syrom.
  3. Dôkladne vymastíme pekáč a vložíme doň naše kuracie stehná. Nalejte zvyšok vajíčka, ak vám po obaľovaní ostalo. Lejte pomaly, aby ste neoddiali strúhanku od kuraťa.
  4. Odporúčam zakryť plechom alebo alobalom.
  5. Spolu pečieme približne 60 minút pri teplote 180 stupňov.

TIP: Pred koncom pečenia odkryjem zapekaciu misu a zvýšim teplotu na 250 stupňov, aby bola koža na kuracích stehnách chrumkavejší.

Rýchle a jednoduché, čo poviete? Pozrime sa teda na druhý skvelý recept.

 

Horné kuracie stehná - druhý recept

2) Horné kuracie stehná – druhý recept s cícerom

Tak ako som spomínala vyššie, teraz vám ukážem, ako si môžete pripraviť horné kuracie aj iným spôsobom.

K tomuto receptu potrebujeme:

  • 4 ks kuracích stehienok
  • 1 veľká cibuľa
  • 700 g cíceru (používam ten z plechovky)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • maslo
  • mlieko

Marináda:

  • 2 dl bieleho jogurtu
  • 0,4 dl rastlinného oleja
  • 1 ČL papriky
  • 0,5 PL salsy (soci alebo pretlak)
  • kuchynská soľ
  • 1 PL mletej kurkumy

 

Príprava kuracích stehien s cícerom

  1. Štyri veľké kuracie stehná dôkladne umyjeme a nakrájame ich na tri kusy, pričom ponecháme mäsitú časť, časť s kosťou a zbytok. Proste pokrájame tak, ako nám to príde najjednoduchšie. Gazdinky vedia 🙂 Ak nie, tak môžete nechať celé, je to na vás.
  2. Marináda:
    Marinádu pripravíme tak, že v miske zmiešame jogurt, jednu polievkovú lyžicu kurkumy, papriku, 1/2 salsy, pol dcl oleja a soľ podľa chuti. Ja som osobitne pridala trošku mletého čierneho korenia na každé stehno, dala štipku soli. Do marinády vložíme mäso a poriadne premiešame. Odporúčam nechať marinovať v chladničke 2 až 3 hodiny, ja to často nechávam cez noc.
  3. Cícerové pyré pripravíme nasledovne:
    Na panvici osmažíme väčšiu cibuľu na oleji a troche másla. Cibuľu osolíme a pridáme k nej pokrájanú petržlenovú vňať. Pražíme v hrnci asi 10 minút a potom pridáme cícer. Ten varíme približne 10 minút. Pridala som trošku mlieka a všetko rozmixovala ponorným mixérom. Môžete zjemniť maslom.
  4. Nakoniec mäso na panvici prudko opražíme. Niekedy používam elektrický gril, je to chutnejšie a jednoduchšie. Kto má gril, určite odporúčam.

Ako vidíte, toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné. Nie je to nič zložité. Poďme na ďalší skvelý recept…

na tretí recept

 

Kuracie stehná horné - 3

3) Hornej kuracie stehná – tretí recept s galantínom

Tento recept je o niečo dlhší, no je považovaný za najlepší a najchutnejší zo všetkých. Odporúčam venovať sa dôkladnému príprave plnky, naozaj sa to vyplatí. Uvidíte, oblížete si všetky prsty a po jedle nezostane nič na tanieri. Tento recept je dokonca ocenený michelínskou hviezdou.

 

Kuracie nožky – Pečené

Kuracie nožky – Pečené

Čítať viac »

  • hornej kuracie stehná
  • kuchynskú soľ
  • mleté čierne korenie

Na faš:

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Čítať viac »

  • 1 – 2 ks kuracej pečene
  • soľ
  • čierne korenie
  • ľad
  • sladkú smotanu (jeden kelímok)

Plnka:

  • mielko
  • vajnce
  • 1 ks rožku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajíčka (podľa potreby)
  • 1 ks kuracia pečeň
  • pažitka
  • kapia alebo chilli (podľa preferencie)

Príloha:

  • cibuľa
  • cesnak
  • mrkva
  • špenát

 

Postup prípravy kuracích horných stehien

Tento recept si vyžaduje o niečo viac času na prípravu, ale s jeho zvládnutím by som nemal problém ani za hodinu, teda verím, že ani pre vás to nebude prekážkou.

 

  1. Odkosťte horné kuracie stehná (nemusíte všetky – pokračujte v čítaní), prípadne si zakúpte už vykostené. Je na vás, koľko kuracích stehien chcete použiť. Zvyšok plnky alebo fasu môžete využiť neskôr.
    Kuracie stehná nakrájame na menšie kusy, ktoré ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Potom ich vložíme do mixéra (alebo do mixéra na ponorenie v miske) a pridáme 1-2 kusy kuracej pečene. Nie je potrebné krájať, mixer si s tým poradí. Do mixéra pridáme kocky ľadu alebo veľmi chladnú vodu.
    .
  2. Mixujte na maximálnych otáčkach, aby ste neprehriali mixer. Ak nemáte dostatočne silný mixér, pridajte trošku vody. Robí sa to preto, že ak pridáte niečo chladné pri mixovaní, vznikne jemná, akoby maslová nátierka z mäsa – niečo ako pyré. Kocky ľadu môžete aj rozbiť kladivkom a pridať do mixéra, je to na vás.
  3. Akonáhle vytvoríte túto pastu, natrieme ju na vykostené stehná (je dobré mať viac stehien). Medzitým na panvici osmahnem cibuľku a pridám mrkvu, špenát a cesnak. Zeleninu ako špenát a mrkva vyberte, aby sa nerozvarila. Nechajte ju na panvici maximálne 10 minút.
    .
  4. Potom do hrnca pridajte našu roládu s plnkou a nechajte ju jemne povariť. Predtým, než ju tam vložíte, môžete pridať mrkvu alebo špenát. Niekedy to nedávam hneď, ale len na konci varenia, ako prílohu. Nezabudnite ešte z vrchu osoliť a okoreniť našu mäsovú roládu.
  5. Varíme približne 10 až 20 minút v závislosti od veľkosti mäsa. Ako som spomínal, na konci vyberte mäso a pridajte do výpeku špenát alebo mrkvu, alebo ich môžete pridať aj spoločne s mäsom. Takto si jednoducho pripravíte prílohu spolu s mäsom.

Tento recept je o niečo zložitejší na prípravu a pochopenie, no verím, že ste ho plne zvládli.
Musíte uznať, že tento recept je naozaj lahodný a stojí za vyskúšanie.
Neváhajte a napíšte nám na konci váš komentár k jednému z receptov (kuracie stehná horné). Alebo ste skúsili pripraviť všetky tri?
Dobrú chuť vám prajem.

 

Ako dlho variť kuracie prsia?

Ako dlho variť kuracie prsia?

Čítať viac »

Kuracie stehná horné - 2

Nezabudnite sa pozrieť na aj tento recept: kuracie stehná na štave.

Vyskúšajte aj tento video recept, ktorý vám veľmi odporúčam.

Recept na kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi z jedného plechu │Zuzana Machová

Určite! Tu je stručný prehľad troch receptov na horné kuracie stehná:

Recept 1:

  • Ingrediencie: 8 kuraciestehná z hornej časti, 500 g syra cheddar, 3 vajíčka, rastlinný olej, soľ, mletý chilli, 200 ml smotany na varenie, 2 šálky múky, 1 čajová lyžička medvedieho cesnaku.
  • Postup prípravy spočíva v premiešaní vajec, smotany a medvedieho cesnaku v mise, obaľovaní kuracích stehien v múke, vajciach a nastrúhanom syre, umiestnení ich do pekáča a pečení pri teplote približne 180°C po dobu 60 minút. Pre dosiahnutie chrumkavej kôrky sa odporúča zvýšiť teplotu na 250°C.

Recept 2:

  • Ingrediencie: 4 kuracie stehná, 1 veľká cibuľa, 700 g konzervovaného cíceru, petržlen, maslo, mlieko, zložky na marinádu.
  • Príprava sa skladá z marinovania kuracích stehien v zmesi jogurtu, korenia a oleja, vytvárania kaše z osmahnutej cibule, cíceru, petržlenu a mlieka a následnom grilovaní alebo opekaní kuracieho mäsa.

Recept 3:

  • Ingrediencie: kuracie stehná hornej časti, kuchynská soľ, mleté čierne korenie, faš (plnka), prílohy.
  • Postup zahŕňa odstránenie kosti z kuracích stehien a vytvorenie pasty premiešaním kuracieho mäsa s ľadom (alebo studenou vodou). Mäsová pasta sa následne nanáša na stanovené stehná, zavinie sa a varí spoločne so zeleninou a zvyšnou plnkou. Jedlo sa servíruje s prílohami ako cibuľa, cesnak, mrkva a špenát.

Chcem zdôrazniť, že tieto recepty sú uvedené na základe vašich požiadaviek. Prajem vám dobrú chuť pri varení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

54 Komentárov

  1. Rmatiasko píše:

    Skvelý recept, veľmi jednoduché na prípravu a určite chutné. Určite vyskúšam!

  2. Hmolnarova píše:

    Nech sa páči, vyskúšala som tento recept a bol veľmi dobrý. Ďakujem za návod!

  3. Kazimirova Marina píše:

    Kuracie stehná s cícerom znie skvelo, musím to skúsiť. Ďakujem za tip!

  4. Beck Gizela píše:

    Veľmi dobré návody, určite ich vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie receptov!

  5. Cuntalova Bernard píše:

    Vďaka za recepty! Vyzera to chutne, skúsime pripraviť tento týždeň.

  6. Hecko Miloslava píše:

    Som rada, že som našla tieto recepty. Určite ich vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.

  7. Kkapustova píše:

    Vždy som hľadala nové spôsoby ako pripraviť kuracie mäso a teraz som našla! Skvelé recepty.

  8. Aurelia00 píše:

    Vyzerá to veľmi chutne a zaujímavo. Určite to skúsim pripraviť pre moju rodinu.

  9. Dana Janosik píše:

    Recepty sú veľmi podrobné a dobre vysvetlené. Myslím, že aj ja by som sa mohla pokúsiť uvariť kuracie stehná podľa týchto návodov.

  10. Oprochazka píše:

    Všetky tri recepty znie pôsobia skvelo. V prvom momente si vyberiem ten s cícerom, pretože milujem cícer.

  11. Zigmund Holubova píše:

    Začínajúcim kuchárom ako ja veľmi pomohol tip na to, ako urobiť kožu na kuracom mäse chrumkavú. Už sa teším na vyskúšanie.

  12. Julia Vargova píše:

    Rada varím rôzne jedlá, ale ešte nikdy som neupiekla kuracie stehná týmito spôsobmi. Teraz mám chuť to vyskúšať.

  13. Viera09 píše:

    Takéto podrobné návody sú super pre ľudí ako ja, ktorí nie sú moc zruční v kuchyni. Urobilo mi to chuť na dobré jedlo!

  14. Zvarga píše:

    Skvelý nápad kombinovať rôzne príchute a krajce mäsa. Určite si zapíšem tieto recepty do svojho zberu.

  15. Sadlonova Leopold píše:

    Dobre vyzerá, musím skúsiť tento recept.

  16. Rene Zelenayova píše:

    Recepty sú pekne popísané, snáď sa mi podarí uvariť niečo dobré.

  17. Daniel Brezina píše:

    Takéto jednoduché a rýchle recepty sú super, vyskúšam určite!

  18. Knovotna píše:

    Vážne super, akurát na takéto recepty som čakala! Určite vyskúšam, ďakujem!

  19. Koloman95 píše:

    Super tipy! Hlavne ten s cícerom ma zaujal, ešte som takýto recept nevidel.

  20. Senkova Arpad píše:

    Recepty vyzerajú super a nie sú príliš komplikované, určite ich vyskúšam!

  21. Dado Vilma píše:

    Dobré recepty na kuracie mäso, určite sa mi budú hodiť!

  22. Malikova Petra píše:

    Ďakujem za tipy, veľmi sa mi páčili recepty na kuracie stehná.

  23. Malikova Benjamin píše:

    Vždy hľadám nové recepty na kuracie stehná, takže tento článok bol pre mňa super. Už som vyskúšal prvý recept a bol veľmi chutný!

  24. Sfeldek píše:

    Tieto recepty vyzerajú skvelo! Určite si vyskúšam aspoň jeden z nich.

  25. Kovac Jergus píše:

    Nikdy som nevaril kuracie stehná týmito spôsobmi, ale určite to vyskúšam. Znie to veľmi chutne!

  26. Julia Kazimirova píše:

    Vyzerá to super, už sa teším na vyskúšanie týchto receptov!

  27. Kanderle píše:

    Už som videl video recept a teraz si prečítam aj tento článok. Určite budem sledovať viac takýchto návodov na varenie.

  28. Wkucera píše:

    Dobrý nápad. Skúsim to určite vyskúšať.

  29. Hbartos píše:

    Takéto recepty sú super, hlavne keď je postup krokový a jednoduchý na pochopenie.

  30. Blanka31 píše:

    Vyzdvihujem, že máte recepty s rôznymi prílohami. S tým sa stáva variácia chutnejšou.

  31. Klement Fabian píše:

    Mňam, toto určite vyskúšam. Tieto recepty vyzerajú super!

  32. Nsoustal píše:

    Vždy som hľadal nové a inovatívne recepty na kuracie mäso. Tieto sa zdajú byť zaujímavé.

  33. Daniela Plskova píše:

    Kuracie stehná s týmito prílohami vyzerajú byť skvelou voľbou pre nedeľné obedy.

  34. Ahorvathova píše:

    Tieto recepty sú veľmi zaujímavé. Rada varím a tento článok ma inšpiroval skúsiť niečo nové.

  35. Frantisek29 píše:

    Recept na kuracie stehná je naozaj skvelý, musím ho určite vyskúšať.

  36. Jarmila Kolrusova píše:

    Tieto recepty sú naozaj jednoduché a vyzdvihujú chuť kuracieho mäsa. Určite sa im venovať viac pozornosti.

  37. Blazena96 píše:

    Recepty vyzerajú zaujímavo, možno to vyskúšam.

  38. Monika89 píše:

    Všetky tri recepty sú skvelé, budem určite experimentovať v kuchyni.

  39. Istefan píše:

    Tieto recepty sú veľmi lákavé, budem sa tešiť na varenie kuracích stehien.

  40. Tmalikova píše:

    Vyzdvihujem jednoduchý spôsob prípravy, určite to vyskúšam doma.

  41. Bohumila Nagy píše:

    Recepty vyzerajú veľmi chutne, rada by som si to vyskúsila.

  42. Milan Almasi píše:

    Je skvelé vidieť rôzne recepty na prípravu kuracích stehien. Určite to vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.

  43. Milada Pauko píše:

    Zaujímavé nápady na prípravu kuracieho mäsa. Určite sa pokúsime niektorý z týchto receptov.

  44. Meciar Ludovit píše:

    Pôsobí to ako chutný a zaujímavý spôsob prípravy kuracích stehien.

  45. Severin85 píše:

    Skvelý nápad! Už sa teším na nové chute pripravených jedál.

  46. Adamcova Emilia píše:

    Naozaj zaujímavé kombinácie. Dobre je vidieť viacero možností prípravy.

  47. Soustal Alfred píše:

    Vyzera to dobre, urcite to skusim!

  48. Holubova Amalia píše:

    Vsetky tri recepty su skvele, neviem sa dockat kedy ich vyskusam.

  49. Patrik10 píše:

    Skvely clanok s dobrymi napadmi, diky!

  50. Cberan píše:

    Recepty su jednoduche a chutne, idealne pre mna.

  51. Msimonova píše:

    Nechuti mi kuracie stehna, ale napriek tomu pekny clanok.

  52. Prokop Holuby píše:

    Skvele navody na pripravu kuracich stehien, dakujem autorovi!

  53. Natasa44 píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho skúsim pripraviť!

  54. Grznar Michal píše:

    Tieto recepty vyzerajú super, určite vyskúšam druhý recept s cícerom.