Na prípravu kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 ks kuracích stehien
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– bylinková zmes podľa vlastného výberu (napríklad tymián, rozmarín, mletá paprika)
Kuracie stehná pečené v rúre
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne očistíme od kože a tuku a potom ich opláchneme pod prúdom vody. Osušíme ich pomocou papierovej utierky a prekrojíme na polovice.
2. Na plech určený na pečenie si pripravíme zmes zo štiav, cibule a cesnaku. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a cesnak nasekáme na jemno.
3. Na plechu zohrejeme olej a na ňom opražíme cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezískajú sklovitú konzistenciu. Potom pridáme kuracie stehná a opražíme ich z oboch strán.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a bylinkovou zmesou. Stehná môžeme obohatiť ďalšou zeleninou, ako sú mrkva, petržlen, zemiaky, paprika alebo baklažán.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, alebo kým nie je mäso krásne mäkké a šťavnaté.
Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!