Na kuracie stehná potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– bylinková zmes podľa chuti (napr. tymián, rozmarín, mletá paprika)
Kuracie stehná horné v rúre
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme od kože a tuku a opláchneme pod tečúcou vodou. Osušíme ich papierovou utierkou a nakrájame na polovice.
2. Na plechu na pecenie si pripravíme zmes zo štiav, cesnaku a cibule. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a cesnak jemne nasekáme.
3. Na plechu zahrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité. Potom pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán.
4. Osolíme, okoreníme čiernym korením, paprikou a bylinkovou zmesou. Dobré je stehná ešte povrstviť kocou zeleninou ako napríklad mrkvou, petržlenkou, zemiakom, paprikou, baklažánom.
5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 30 – 40 minút, prípadne kým mäso nebude pekne mäkké a šťavnaté.
Podávame s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!
Skvelý recept, ľahký na prípravu a veľmi chutný! Určite vyskúšam.
Tento recept znie skvele, milujem kuracie mäso a určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem!
Super nápad s pridaním bylinkovej zmesi, to určite pridá chuti. Ďakujem za recept!
Kuracie stehná sú moja obľúbená vec na pečenie, veľmi sa teším že vyskúšam tento recept. Ďakujem!
Tento recept znie veľmi jednoducho a chutne, určite ho vyskúšam tento týždeň. Ďakujem za tip!
Môžem si predstaviť aká dobrá táto kombinácia bylín musí byť! Určite to budem variť.