Na prípravu pokrmu s kuracími stehienkami, kyslou kapustou a zemiakmi si najprv nachystáme všetky potrebné suroviny. Na to budeme potrebovať:
– 4 kusy kuracích stehienok
– 1 veľká hlávka kyslej kapusty
– 6 stredne veľkých zemiakov
– soľ, korenie, mletú papriku
– olej na opekanie
Kuracie stehná s kyslou kapustou a zemiakmi
Postup:
1. Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Následne ich osolíme a opražíme na oleji, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vytiahneme z panvice a uložíme bokom.
2. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Potom ich osolíme, okoreníme a poprášime mletou paprikou.
3. V ďalšej panvici zohrejeme olej a na ňom opečieme kuracie stehná z oboch strán. Keď sú dostatočne prepečené, vyberieme ich a uložíme bokom.
4. Kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nasekáme na menšie kúsky. Následne ju pridáme do panvice, kde sme pripravovali kuracie stehná, a podusíme ju, až kým nezmäkne.
5. Keď je kapusta hotová, pridáme do nej opražené zemiaky a všetko dobre premiešame. Potom položíme kuracie stehná na vrch a necháme všetko ešte chvíľu podusiť.
6. Na záver môžeme podľa vkusu ešte doladiť soľou a korením.
Pokrm s kuracími stehienkami, kyslou kapustou a zemiakmi je pripravený a môžete servírovať. Prajeme dobrú chuť!