Na prípravu jedla s kuracími stehnami, kyslou kapustou a zemiakmi si najprv pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Budeme potrebovať:
– 4 kusy kuracích stehien
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 6 stredne veľkých zemiakov
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na smaženie

 

Kuracie stehná kysla kapuste a zemiakov

Postup:

1. Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Tie potom osolíme a opražíme na oleji, kým nebudú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme bokom.

2. Kuracie stehná si umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Následne ich osolíme, okoreníme a premastíme mletou paprikou.

3. V druhej panvici zohrejeme olej a na ňom opečieme kuracie stehná z oboch strán. Keď budú hotové, vyberieme ich a odložíme bokom.

4. Kyslú kapustu opláchneme pod vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ju pridáme do panvice, kde sme pekli kuracie stehná, a podusíme ju do mäkka.

5. Keď je kapusta hotová, pridáme do nej opražené zemiaky a premiešame. Potom položíme kuracie stehná na vrch a necháme všetko spolu ešte chvíľu podusit.

6. Na záver môžeme podľa chuti ešte prípadne dochutiť soľou a korením.

Jedlo s kuracími stehnami, kyslou kapustou a zemiakmi je hotové a môžete podávať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *