Na marinádu potrebujeme nasledovné ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice cukru
– 3 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička soli
– čerstvo mleté čierne korenie
– čili paprička podľa chuti
Kuracie stehná marinované
Postup:
1. Cesnak olúpeme a pretlačíme do misy.
2. Pridáme cukor, sójovú omáčku, olivový olej, sladkú papriku, soľ, korenie a čili papričku. Všetko dôkladne premiešame.
3. Kuracie stehná poriadne umyjeme, osušíme a dáme do veľkej misky.
4. Marinádu nalejeme na kuracie stehná a dôkladne ich obalíme v marináde.
5. Pokvapkáme trochou olivového oleja a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.
6. Pred pečením kuracie stehná vyberieme z chladničky a necháme ich zahriať na izbovú teplotu.
7. Predhrejeme rúru na 180°C.
8. Kuracie stehná vyberieme z marinády a dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
9. Pečieme v rúre cca 40 – 45 minút, pravidelne ich počas pečenia polievame marinádou.
10. Po upečení necháme trochu vychladnúť a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept je skvelý, milujem kuracie mäso.
Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam na večeru.
Tento recept vyzerá jednoducho a chutne, ďakujem!
Super nápad na marinádu, už sa teším na výsledok.
Tento recept mi veľmi chutí, určite ho vyskúšam tento víkend.
Super recept! Určite vyskúšam.
Ďakujem za skvelý recept, už teraz sa teším na večeru!
Tento recept je úžasný, jednoduchý a chutný. Ďakujem!
Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo hľadám. Ďakujem za zdieľanie!
Vyznie to naozaj chutne, musím to vyskúšať!
Tento recept je skvelý, ďakujem za nápad na večeru!