Na prípravu marinády potrebujeme nasledujúce zložky:
– 4 kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice cukru
– 3 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička soli
– čerstvo mleté čierne korenie
– čili paprička podľa preferencie
Marinované kuracie stehná
Postup:
1. Olúpeme cesnak a pretlačíme ho do misky.
2. K cesnaku pridáme cukor, sójovú omáčku, olivový olej, sladkú papriku, soľ, korenie a čili papričku. Všetko dobre premiešame.
3. Kuracie stehná starostlivo umyjeme, osušíme a umiestnime ich do veľkej misy.
4. Na stehná nalejeme marinádu a dôkladne ich v nej obalíme.
5. Pokvapkáme ich trochou olivového oleja a necháme marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.
6. Pred pečením vytiahneme kuracie stehná z chladničky a necháme ich dosiahnuť izbovú teplotu.
7. Rúru predhrejeme na 180 °C.
8. Vyberieme stehná z marinády a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
9. Pečieme v rúre približne 40 – 45 minút, pravidelne ich počas pečenia polievame marinádou.
10. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!