umývajte a následne ich vysušte.
4. Kuracie stehna na grile so zázvorom
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- 2 lyžice sezamového oleja
- Soľ a korenie
- 1 lyžica rybacích omáčok
Postup:
- Kuracie stehná pripravte, umyte a osušte.
- V miske zmixujte zázvor, sezamový olej, soľ, korenie a rybaciu omáčku.
- Marinujte stehná v tejto zmesí najmenej 1 hodinu.
- Grilujte stehná na strednom ohni, pravidelne ich otáčajte, až sú navonok chrumkavé a vnútri dobre prepečené (približne 25-30 minút).
5. Kuracie stehna na pečenom cesnaku
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, čierne korenie, čerstvý tymián
Postup:
- Cesnak olúpte a rozkrájajte.
- Na plech dajte kuracie stehná, okolo nich rozložte cesnak a pokeďte olivovým olejom.
- Ochutnajte soľou, korením a posypte čerstvým tymiánom.
- Pečte v rúre na 200 °C asi 45-50 minút, kým sú stehná jemné a šťavnaté.
6. Kuracie stehna s citrónovou kôrou
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- Šťava a kôra z 1 citróna
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
Postup:
- Šťavu a kôru z citróna zmiešajte spolu s olivovým olejom, soľou a korením.
- Kuracie stehná marinujte v tejto zmesi aspoň 30 minút.
- Pečte v predhriatej rúre na 190 °C asi 40-45 minút, kým sú chrumkavé a prepečené.
7. Kuracie stehna so slaninou
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 200g slaniny
- 1 lyžica rozmarínu
- Soľ a čierne korenie
Postup:
- Slaninu nakrájajte na malé kusy a opečte na panvici do zlatista.
- Kuracie stehná okoreňte soľou, korením a rozmarínom.
- Obtočte stehná slaninou a vložte ich do rúry na 190 °C na 40-45 minút.
- Podávajte s obľúbenou prílohou.
umyte a osušte, osoľte a okoreňte.
4. Kuracie stehná na pive
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 1 plechovka piva
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Stehná osoľte a okoreňte.
- Na panvici zprudka zhnednite cibuľu a cesnak.
- Pridajte stehná na panvicu, zalejte pivom a varte zakryté na nízkej teplote 45 minút.
5. Kuracie stehná so smotanovou omáčkou
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 1 lyžička horčice
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Opečte stehná na panvici do zlatistej farby a odložte ich.
- Na tej istej panvici osmažte cibuľu, pridajte smotanu a horčicu.
- Vložte späť stehná a varte 20 minút.
6. Kuracie stehná s paradajkami a olivami
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 400 g konzervovaných paradajok
- 100 g čiernych olív
- 1 cibuľa
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Na panvici osmažte cibuľu a potom pridajte stehná.
- Zalejte paradajkami a pridajte olivy.
- Varte na strednom ohni približne 40 minút.
7. Kuracie stehná v zemiakovom ceste
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 500 g zemiakov
- 1 vajce
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Uvarte zemiaky a rozmačkajte ich. Pridajte vajce, soľ a korenie.
- Stehná obalte v zemiakovej hmote.
- Pečte pri 200 °C približne 45 minút, kým nebude zlaté.
Dobrú chuť! Tieto rôzne metódy prípravy kuracích stehien iste potešia každého.
Veľmi zaujímavé recepty, určite si vyskúšam jeden z nich!
Recepty sú skvelé, pečiem kuracie stehná takmer denne a tieto variácie sú veľmi inšpiratívne.
Neviem sa dočkať, kým vyskúšam kuracie stehná na pive, znie to veľmi chutne!