Kuracie stehna na 7 spôsobov

umývajte a následne ich vysušte.

  • V menšej mise skombinujte šťavu z limetiek, nasekaný koriander a olivový olej.
  • Kuracie stehná utierajte so zmesou a nechajte ich marinovať najmenej 30 minút.
  • Pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 35-40 minút, kým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené.
  • 4. Kuracie stehna na grile so zázvorom

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 2 lyžice strúhaného zázvoru
    • 2 lyžice sezamového oleja
    • Soľ a korenie
    • 1 lyžica rybacích omáčok

    Postup:

    1. Kuracie stehná pripravte, umyte a osušte.
    2. V miske zmixujte zázvor, sezamový olej, soľ, korenie a rybaciu omáčku.
    3. Marinujte stehná v tejto zmesí najmenej 1 hodinu.
    4. Grilujte stehná na strednom ohni, pravidelne ich otáčajte, až sú navonok chrumkavé a vnútri dobre prepečené (približne 25-30 minút).

    5. Kuracie stehna na pečenom cesnaku

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 10 strúčikov cesnaku
    • 2 lyžice olivového oleja
    • Soľ, čierne korenie, čerstvý tymián

    Postup:

    1. Cesnak olúpte a rozkrájajte.
    2. Na plech dajte kuracie stehná, okolo nich rozložte cesnak a pokeďte olivovým olejom.
    3. Ochutnajte soľou, korením a posypte čerstvým tymiánom.
    4. Pečte v rúre na 200 °C asi 45-50 minút, kým sú stehná jemné a šťavnaté.

    6. Kuracie stehna s citrónovou kôrou

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • Šťava a kôra z 1 citróna
    • 3 lyžice olivového oleja
    • Soľ a čierne korenie

    Postup:

    1. Šťavu a kôru z citróna zmiešajte spolu s olivovým olejom, soľou a korením.
    2. Kuracie stehná marinujte v tejto zmesi aspoň 30 minút.
    3. Pečte v predhriatej rúre na 190 °C asi 40-45 minút, kým sú chrumkavé a prepečené.

    7. Kuracie stehna so slaninou

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 200g slaniny
    • 1 lyžica rozmarínu
    • Soľ a čierne korenie

    Postup:

    1. Slaninu nakrájajte na malé kusy a opečte na panvici do zlatista.
    2. Kuracie stehná okoreňte soľou, korením a rozmarínom.
    3. Obtočte stehná slaninou a vložte ich do rúry na 190 °C na 40-45 minút.
    4. Podávajte s obľúbenou prílohou.

    umyte a osušte, osoľte a okoreňte.

  • Na panvici zohrejte olivový olej a opražte stehná do zlatistej farby.
  • V nádobe skombinujte šťavu z limetiek a nasekaný koriander, polievajte stehná a pečte v rúre pri teplote 200 °C približne 25-30 minút.
  • 4. Kuracie stehná na pive

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 1 plechovka piva
    • 1 cibuľa
    • 3 strúčiky cesnaku
    • Soľ, čierne korenie

    Postup:

    Ako uvariť basmati ryžu?

    Ako uvariť basmati ryžu?

    Čítať viac »

    1. Stehná osoľte a okoreňte.
    2. Na panvici zprudka zhnednite cibuľu a cesnak.
    3. Pridajte stehná na panvicu, zalejte pivom a varte zakryté na nízkej teplote 45 minút.

    5. Kuracie stehná so smotanovou omáčkou

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 200 ml smotany na varenie
    • 1 cibuľa
    • 1 lyžička horčice
    • Soľ, čierne korenie

    Postup:

    1. Opečte stehná na panvici do zlatistej farby a odložte ich.
    2. Na tej istej panvici osmažte cibuľu, pridajte smotanu a horčicu.
    3. Vložte späť stehná a varte 20 minút.

    6. Kuracie stehná s paradajkami a olivami

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 400 g konzervovaných paradajok
    • 100 g čiernych olív
    • 1 cibuľa
    • Soľ, čierne korenie

    Postup:

    1. Na panvici osmažte cibuľu a potom pridajte stehná.
    2. Zalejte paradajkami a pridajte olivy.
    3. Varte na strednom ohni približne 40 minút.

    7. Kuracie stehná v zemiakovom ceste

    Ingrediencie:

    • 4 kuracie stehná
    • 500 g zemiakov
    • 1 vajce
    • Soľ, čierne korenie

    Postup:

    1. Uvarte zemiaky a rozmačkajte ich. Pridajte vajce, soľ a korenie.
    2. Stehná obalte v zemiakovej hmote.
    3. Pečte pri 200 °C približne 45 minút, kým nebude zlaté.

    Dobrú chuť! Tieto rôzne metódy prípravy kuracích stehien iste potešia každého.

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    3 Komentáre

    1. Avatar of Polakova Tamara Polakova Tamara píše:

      Veľmi zaujímavé recepty, určite si vyskúšam jeden z nich!

    2. Avatar of Danica73 Danica73 píše:

      Recepty sú skvelé, pečiem kuracie stehná takmer denne a tieto variácie sú veľmi inšpiratívne.

    3. Avatar of Julia Hajzerova Julia Hajzerova píše:

      Neviem sa dočkať, kým vyskúšam kuracie stehná na pive, znie to veľmi chutne!