Recept na kuracie stehná s cibuľou, ktorý ma nadchol. Je to naozaj skvelé jedlo.
Zloženie:
- 4 kusy kuracích stehien
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- 1 pohár kuracieho vývaru
Kuracie stehná s cibuľou
Pokyny:
- Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a cesnak nasekáme na drobno.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu s cesnakom. Smažíme ich, kým sa nezafarbia do zlatista.
- Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatohneda.
- Posypeme mletou sladkou paprikou a dobre premiešame.
- Pridáme kurací vývar, znížime teplotu a zakryjeme hrniec. Varíme asi 30-40 minút, kým kuracie mäso nie je mäkké.
- Servírujeme s plackami, ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 pohár kuracieho vývaru (môže byť aj z kociek)
- Soľ a čierne korenie podľa potreby
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky sušenej majoránky
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľne)
Pokyny:
-
Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením a posypte sladkou paprikou.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Keď sa tuk zahreje, pridajte kuracie stehná kožou nadol. Smažte ich na strednom ohni asi 5-7 minút, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút. Uložte ich na tanier a nechajte na chvíľu bokom.
-
Príprava cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich na nízkej teplote, kým cibuľa nezmäkne a nezožltne (asi 10 minút).
-
Spojenie ingrediencií: Vráťte kuracie stehná späť na panvicu k cibuli. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte sušenú majoránku. Nechajte zovrieť, následne znižte teplotu a zakryte panvicu. Vařte na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie je kuracie mäso dôkladne prepečené a mäkké.
-
Servírovanie: Po uvarení kuracie stehná vyberte na tanier. Omáčku môžete zahustiť podľa potreby, alebo podávajte tak, ako je. Kuracie stehná servírujte s omáčkou a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
Servírovanie: Môžete podávať s prílohou podľa vášho výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!