Kuracie stehná na cibuli

Recept na kuracie stehná s cibuľou, ktorý ma nadchol. Je to naozaj skvelé jedlo.

Zloženie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • 1 pohár kuracieho vývaru

 

Kuracie stehná s cibuľou

Pokyny:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a cesnak nasekáme na drobno.
  3. V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu s cesnakom. Smažíme ich, kým sa nezafarbia do zlatista.
  4. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatohneda.
  5. Posypeme mletou sladkou paprikou a dobre premiešame.
  6. Pridáme kurací vývar, znížime teplotu a zakryjeme hrniec. Varíme asi 30-40 minút, kým kuracie mäso nie je mäkké.
  7. Servírujeme s plackami, ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 pohár kuracieho vývaru (môže byť aj z kociek)
  • Soľ a čierne korenie podľa potreby
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušenej majoránky
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľne)

Pokyny:

Zapekané cestoviny – 4 druhy syra

Zapekané cestoviny – 4 druhy syra

Čítať viac »

  1. Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením a posypte sladkou paprikou.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Keď sa tuk zahreje, pridajte kuracie stehná kožou nadol. Smažte ich na strednom ohni asi 5-7 minút, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút. Uložte ich na tanier a nechajte na chvíľu bokom.

  3. Príprava cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich na nízkej teplote, kým cibuľa nezmäkne a nezožltne (asi 10 minút).

  4. Spojenie ingrediencií: Vráťte kuracie stehná späť na panvicu k cibuli. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte sušenú majoránku. Nechajte zovrieť, následne znižte teplotu a zakryte panvicu. Vařte na miernom ohni asi 30 minút, alebo kým nie je kuracie mäso dôkladne prepečené a mäkké.

  5. Servírovanie: Po uvarení kuracie stehná vyberte na tanier. Omáčku môžete zahustiť podľa potreby, alebo podávajte tak, ako je. Kuracie stehná servírujte s omáčkou a môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

  6. Servírovanie: Môžete podávať s prílohou podľa vášho výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Pankrac Talianova píše:

    Vyzera to velmi chutne. Musim vyskusat.

  2. Bartolomej00 píše:

    Tento recept som si vyskusala a je uzasny!

  3. Anonym píše:

    Kuracie stehná na cibuli sú jednoduchý, chutný a zdravý obed pre celú rodinu. Na prípravu nepotrebujete zložité suroviny, len zopár základných prísad.

  4. Livia Dado píše:

    Recept sa mi páči, skvelá vec, že má jednoduchý postup

  5. Bmydlo píše:

    Ja by som ešte pridala korenie pre viac chute