Ak sa vám náhodou zostanú nejaké kuracie stehná a neviete, ako ich využiť, vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept: kuracie stehná v omáčke alebo kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.
Ak máte zostatok kuracích stehien a neviete, čo s nimi spraviť, tu je jednoduchý a chutný recept na kuracie stehná pripravené na hlávkovej kapuste s knedľou:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 1 hlávka kapusty
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 kusy knedlí
Postup:
- Kuracie stehná umyte a nakrájajte na menšie kusy. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, kým nie sú dobre prepečené.
- Kapustu nakrájajte na tenké prúžky a pridajte ju k opečeným kuracím stehnám. Orestujte ju spolu s mäsom, až kým kapusta nezmäkne.
- V hrnci priveďte vodu do varu a osolte. Vložte knedle a varte ich podľa pokynov na obale.
- Hotové knedle podávajte spolu s kuracími stehami a hlávkovou kapustou.
Dúfam, že využijete tento recept na spracovanie zostávajúcich kuracích stehien. Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou
Na kuracie stehná:
- 4 kuracie stehná (môžete zvoliť aj s kožou)
- 1 veľká hlávka kapusty
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 5-6 zrniek čierneho korenia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
Na knedľu:
- 300 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 150 ml mlieka
- Soľ podľa chuti
Postup:
-
Príprava kapusty:
- Hlávkovú kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
-
Príprava kuracích stehien:
- Na panvici rozohrejte olej a kuracie stehná opražte z oboch strán do zlatista. Osolte a okoreňte. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
-
Smaženie cibule a cesnaku:
- V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte do zlatista.
-
Príprava kapusty:
- K osmažené cibuli a cesnaku pridajte nasekanú kapustu, bobkové listy a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte kapustu zmäknúť, približne 5-7 minút. Ak sa vám zmes zdá suchá, pridajte trochu vývaru alebo vody.
-
Varíme stehienka:
- Po zmäknutí kapusty vložte späť kuracie stehná. Zalejte ich kuracím vývarom alebo vodou, aby sa trošku dusili. Prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nie sú stehná mäkké a dobre prepečené.
-
Príprava knedle:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Potom pridajte vajce a mlieko a dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
- Na pracovnej ploche vytvorte valec z cesta a nakrájajte ho na menšie kusy, ktoré môžete variť.
-
Varíme knedle:
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Do vriacej vody dajte knedle a varte ich 10-15 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
-
Servírovanie:
- Na tanier podávajte zmäknutú kapustu s kuracími stehienkami a vedľa položte knedle. Môžete ich pokvapkať šťavou z kuracích stehien.
Prajem dobrú chuť!