Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Ak sa vám náhodou zostanú nejaké kuracie stehná a neviete, ako ich využiť, vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept: kuracie stehná v omáčke alebo kuracie stehná na kyslej kapuste so smotanou.

Ak máte zostatok kuracích stehien a neviete, čo s nimi spraviť, tu je jednoduchý a chutný recept na kuracie stehná pripravené na hlávkovej kapuste s knedľou:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 kusy knedlí

Postup:

  1. Kuracie stehná umyte a nakrájajte na menšie kusy. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, kým nie sú dobre prepečené.
  4. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky a pridajte ju k opečeným kuracím stehnám. Orestujte ju spolu s mäsom, až kým kapusta nezmäkne.
  5. V hrnci priveďte vodu do varu a osolte. Vložte knedle a varte ich podľa pokynov na obale.
  6. Hotové knedle podávajte spolu s kuracími stehami a hlávkovou kapustou.

Dúfam, že využijete tento recept na spracovanie zostávajúcich kuracích stehien. Prajem dobrú chuť!

 

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou - 2

2) Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Na kuracie stehná:

  • 4 kuracie stehná (môžete zvoliť aj s kožou)
  • 1 veľká hlávka kapusty
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 zrniek čierneho korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody

Na knedľu:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Príprava kapusty:

    Maďarská ovocná polievka

    Maďarská ovocná polievka

    Čítať viac »

    • Hlávkovú kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
  2. Príprava kuracích stehien:

    • Na panvici rozohrejte olej a kuracie stehná opražte z oboch strán do zlatista. Osolte a okoreňte. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
  3. Smaženie cibule a cesnaku:

    • V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a pražte do zlatista.
  4. Príprava kapusty:

    • K osmažené cibuli a cesnaku pridajte nasekanú kapustu, bobkové listy a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte kapustu zmäknúť, približne 5-7 minút. Ak sa vám zmes zdá suchá, pridajte trochu vývaru alebo vody.
  5. Varíme stehienka:

    • Po zmäknutí kapusty vložte späť kuracie stehná. Zalejte ich kuracím vývarom alebo vodou, aby sa trošku dusili. Prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nie sú stehná mäkké a dobre prepečené.
  6. Príprava knedle:

    • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Potom pridajte vajce a mlieko a dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
    • Na pracovnej ploche vytvorte valec z cesta a nakrájajte ho na menšie kusy, ktoré môžete variť.
  7. Varíme knedle:

    • Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Do vriacej vody dajte knedle a varte ich 10-15 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
  8. Servírovanie:

    • Na tanier podávajte zmäknutú kapustu s kuracími stehienkami a vedľa položte knedle. Môžete ich pokvapkať šťavou z kuracích stehien.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Branislava Kolarova píše:

    Ďakujem za skvelý recept, tento víkend určite vyskúšam!

  2. Radoslav70 píše:

    Recept je úžasný, ľahko sa pripravuje a chutí skvele!

  3. Kovacova Marek píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam 🙂

  4. Leopold19 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj chutne, určite ho vyskúšam! Ďakujem!

  5. Bohumir98 píše:

    Recept na kuracie stehná s kapustou a knedľou je super, rada skúsim nové recepty. Dakujem.

  6. Fico Marek píše:

    Výborný recept, určite ho vyskúšam! Ďakujem za tip!

  7. Vkolar píše:

    Tento recept je úžasný, veľmi podrobný postup. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Ďakujem!

  8. Tatar Lubomir píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  9. Eva78 píše:

    Recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam tento víkend.

  10. Leonard Heretik píše:

    Milujem kuracie mäso, takže tento recept je ako stvorený pre mňa. Ďakujem!