Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– olej
Kuracie stehná na prírodno s omáčkou
Na omáčku:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g paradajok
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ
– čierne korenie
– bylinky podľa preferencií (napr. bazalka, petržlen)
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne osolíme a okoreníme. Necháme ich následne odpočívať minimálne 30 minút.
2. Na panvici zahrejeme olej a opekáme kuracie stehná z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. V inej panvici pripravíme omáčku: najskôr naolejujeme a speníme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. K cibuli a cesnaku pridáme nakrájané paradajky a dusíme, kým nezmäknú.
5. Omáčku následne osolíme, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti.
6. Kuracie stehná zalejeme omáčkou a dusíme ich spolu ďalších 10-15 minút.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia.
Prajem dobrú chuť!