Kuracie stehná na rasci

Ak máte záujem o recept na kuracie stehná s rascou, ponúkame vám jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice rasce
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Kuracie stehná s rascou

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierového uteráka.
  3. V miske zmiešajte rascu, olivový olej, soľ a korenie.
  4. Kuracie stehná vložte do veľkej misy a potrite ich rascovou zmesou z oboch strán.
  5. Plech na pečenie vystlaté papierom a stehná na ňom rozložte.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým stehná nemajú zlatistú farbu a sú dobre prepečené.
  7. Po upečení nechajte stehná pár minút odpočívať a následne ich môžete podávať.

Môžete ich servírovať s prílohou, ako je ryža, zemiaky alebo zelenina. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou)
  • 2 polievkové lyžice rasce
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 veľká cibuľa (nasekaná)
  • 3-4 zemiaky (nakrájané na plátky)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 200 ml kuracieho vývaru (prípadne vody)
  • 1 lyžica čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)

Postup:

Kuracie stehná s ryžou

Kuracie stehná s ryžou

Čítať viac »

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením, potom posypte rascou.

  2. Opekanie: Na stredne vysokom ohni rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici. Následne pridajte kuracie stehná a opražte ich z oboch strán, až získajú zlatistú farbu (približne 5-7 minút na každej strane). Potom ich vyberte z panvice a uložte na tanier.

  3. Smaženie cibule a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až sa cibuľa stane mäkkou a získa zlatistú farbu.

  4. Pridanie zemiakov: Do panvice s cibuľou a cesnakom pridajte nakrájané zemiaky. Dobre premiešajte a krátko opražte (asi 3-4 minúty).

  5. Dusenie: Vráťte kuracie stehná do panvice a nalejte na ne kurací vývar. Pridajte tymián (ak používate). Nechajte variť až do varu, potom zakryte pokrievkou a znížte teplo. Varíme približne 30-40 minút, kým mäso nie je dostatočne mäkké.

  6. Podávanie: Hotové kuracie stehná so zemiakmi servírujte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami podľa preferencií.

Tip: Kuracie stehná s rascou môžete podávať s kyslou smotanou alebo čerstvým chlebom. Ako príloha môžu poslúžiť aj šaláty alebo varená zelenina. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Júlia píše:

    Dnes som kuracie na rasci tiež robila. Vyšlo mi dobre. 🙂

  2. Hanka píše:

    Ja tiež ale dopadlo to úplne naopak.
    Nič nejedol sa aspoň pes.

    Proste sa mi na panvici ta rasca spiekla a všetko chutilo hrozne.

  3. Svetozar68 píše:

    Vyskúšal som tento recept a musím povedať, že kuracie stehná boli výborné. Určite si to ešte zopakujem.

  4. Ivica40 píše:

    Recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam. Mám rada jednoduché recepty.

  5. Dominika86 píše:

    Tento recept je úžasný! Rada varím a už teraz sa teším, až vyskúšam tento nový recept na kuracie stehná.

  6. Azelenayova píše:

    Tento spôsob prípravy kuracích stehien sa mi veľmi páči. Budem mať o čom premýšľať pri dnešnom večeri.

  7. Ykubanova píše:

    Mám veľmi rada kuracie mäso, tento recept je skvelý nápad! Určite ho vyskúšam čoskoro.

  8. Hvlckova píše:

    Vyskúšala som tento recept a stehná mi veľmi chutili, ešte ich určite urobím!

  9. Denisa Molnarova píše:

    Dobrý recept, ľahko sa pripravuje a chutí skvele.

  10. Anonym píše:

    Veľmi som sa tešila na tento recept. Vyskúšala som ho a bol úžasný! Dúfam, že pridáte viac podobných receptov.

  11. Vendelin Zima píše:

    Recept je super! Stál za to si ho prečítať.

  12. Terezia Pokorny píše:

    Urobila som tento obed pre celú rodinu a všetci boli spokojní. Určite sa k nemu ešte vrátim.