Ak máte záujem o recept na kuracie stehná s rascou, ponúkame vám jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť:
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice rasce
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
Kuracie stehná s rascou
Postup:
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierového uteráka.
- V miske zmiešajte rascu, olivový olej, soľ a korenie.
- Kuracie stehná vložte do veľkej misy a potrite ich rascovou zmesou z oboch strán.
- Plech na pečenie vystlaté papierom a stehná na ňom rozložte.
- Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým stehná nemajú zlatistú farbu a sú dobre prepečené.
- Po upečení nechajte stehná pár minút odpočívať a následne ich môžete podávať.
Môžete ich servírovať s prílohou, ako je ryža, zemiaky alebo zelenina. Prajeme dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou)
- 2 polievkové lyžice rasce
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 veľká cibuľa (nasekaná)
- 3-4 zemiaky (nakrájané na plátky)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 200 ml kuracieho vývaru (prípadne vody)
- 1 lyžica čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením, potom posypte rascou.
-
Opekanie: Na stredne vysokom ohni rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici. Následne pridajte kuracie stehná a opražte ich z oboch strán, až získajú zlatistú farbu (približne 5-7 minút na každej strane). Potom ich vyberte z panvice a uložte na tanier.
-
Smaženie cibule a cesnaku: Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až sa cibuľa stane mäkkou a získa zlatistú farbu.
-
Pridanie zemiakov: Do panvice s cibuľou a cesnakom pridajte nakrájané zemiaky. Dobre premiešajte a krátko opražte (asi 3-4 minúty).
-
Dusenie: Vráťte kuracie stehná do panvice a nalejte na ne kurací vývar. Pridajte tymián (ak používate). Nechajte variť až do varu, potom zakryte pokrievkou a znížte teplo. Varíme približne 30-40 minút, kým mäso nie je dostatočne mäkké.
-
Podávanie: Hotové kuracie stehná so zemiakmi servírujte teplé. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami podľa preferencií.
Tip: Kuracie stehná s rascou môžete podávať s kyslou smotanou alebo čerstvým chlebom. Ako príloha môžu poslúžiť aj šaláty alebo varená zelenina. Prajeme dobrú chuť!