Kuracie stehná na zemiakoch

Tu je jednoduchý návod na prípravu kuracích stehien so zemiakmi:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička sušenej bylinky podľa preferencie (napríklad tymián, rozmarín alebo oregano)

 

Kuracie stehná so zemiakmi

Postup prípravy:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky.
  3. Kuracie stehná osoľte, okoreňte čiernym korením, paprikou a sušenou bylinkou.
  4. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájané zemiaky a cesnak a opražte ich asi 5 minút, kým nezískajú jemne zlatistú farbu.
  5. Vložte kuracie stehná na panvicu a pečte ich spolu so zemiakmi približne 40-45 minút, alebo kým nie sú krásne zlatisto hnedé a úplne prepečené.
  6. Po upečení nechajte stehná a zemiaky odpočívať pár minút pred podávaním.

Tento lahodný pokrm je skvelou voľbou ako hlavný chod a môžete ho podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

2)

Prísady:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 800 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička papriky (môžete zvoliť sladkú alebo pálivú podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Príprava:

  1. Príprava surovín:

    Poľovnícka polievka

    Poľovnícka polievka

    Čítať viac »

    • Kuracie stehná umyte a vysušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán.
    • Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy (napríklad štvrtinky alebo kocky).
    • Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky a cesnak nasekajte na jemno.
  2. Príprava plechu:

    • Rúru predohrejte na 200 °C.
    • Na plech na pečenie nalejte 2 lyžice olivového oleja a rovnomerne ho rozotrite.
  3. Zostavenie pokrmu:

    • Na plech vložte pripravené zemiaky, cibuľu a cesnak. Pridajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja, majoránku, papriku, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
    • Na zemiaky môžete položiť kuracie stehná, so kožou navrch.
  4. Pečenie:

    • Plech vložte do predhriatej rúry a pečte 40-50 minút, kým sú stehná zlatisté a zemiaky mäkké. Počas pečenia môžete raz alebo dvakrát plech otočiť alebo premiešať, aby sa všetko pekne prepojilo.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť.
    • Kuracie stehná so zemiakmi podávajte teplé, môžete ich ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Konstantinidis Fedor píše:

    Suroviny na tento recept sú veľmi jednoduché, určite ho vyskúšam.

  2. Paska Rene píše:

    Dobrý nápad pridať cesnak a bylinky. Určite to zvýrazní chuť.

  3. Oradicova píše:

    Tento recept sa mi zdá veľmi jednoduchý, čo je skvelé pre začiatočníkov varenia.

  4. Kravjarova Anabela píše:

    Kuracie stehná sú vždy dobrá voľba pre hlavné jedlo. Tento recept znie skvele!

  5. Fjantosovic píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý a rýchly na prípravu. Určite ho vyskúšam.

  6. Regina24 píše:

    Tento recept vyzerá skvelo, nemôžem sa dočkať, kým si ho vyskúšam.