Kuracie stehná s kosťou a kožou

Nasledujúci recept ponúka jednoduchý spôsob, ako si uvariť úžasné kuracie stehná s kosťou a kožou:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná s kosťou a kožou
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • extra panenský olivový olej

Kuracie stehná s kosťou a kožou

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Kuracie stehná osušte pomocou kuchynskej utierky, aby ste zbavili prebytočnej vlhkosti a dosiahli chrumkavejšiu kožu.
  3. Pripravte si v miske zmes soli a korenia podľa svojich preferencií. Môžete pridať soľ, čierne korenie, cesnakový prášok alebo rôzne bylinky, ako sú sušený tymián či rozmarín.
  4. Otrite kuracie stehná touto zmesou z oboch strán, dôkladne ich obažte. Nezabudnite aj na priestor pod kožou, aby sa chute lepšie prenikli do mäsa.
  5. Na panvici rozohrejte trocha olivového oleja.
  6. Vložte stehná do panvice kožou nadol a opekajte ich, kým nevznikne zlatohnedá chrumkavá kôrka. Opečte aj druhú stranu, aby sa stehná rovnomerne prepekli.
  7. Po opečení preneste stehná na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 45-50 minút, alebo kým nie je mäso dobre prepečené a šťavnaté.
  8. Po vytiahnutí z rúry nechajte stehná chvíľu odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili v mäse.
  9. Podávajte ich s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zelenina.

Týmto spôsobom pripravené kuracie stehná s kosťou a kožou budú mať nádhernú zlatohnedú kôrku a šťavnaté vnútro. Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná s kosťou a kožou
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekaného na jemno
  • 1 čajová lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 1 citrón, na vytlačenie šťavy
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (ak chcete)
  • Zelenina na servírovanie (napr. zemiaky, mrkva, brokolica)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Predhrejte rúru na 200 °C.
    • Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ich vložte do veľkej misy.
  2. Marináda:

    Ako uvariť sypkú ryžu?

    Ako uvariť sypkú ryžu?

    Čítať viac »

    • Do misy pridajte extra panenský olivový olej, nasekaný cesnak, mletú papriku, oregano, bazalku, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby stehná boli rovnomerne pokryté marinádou.
  3. Pečenie:

    • Na plech zakrytý papierom na pečenie alebo do pekáča umiestnite kuracie stehná kožou nahor. Počas pečenia sa koža krásne zaprží a stane sa chrumkavou.
    • Ak sa rozhodnete použiť kurací vývar, nalejte ho okolo stehien na plech.
  4. Pečenie v rúre:

    • Pečte kuracie stehná v predhriatej rúre asi 35-40 minút, alebo kým nie sú úplne prepečené a vnútorná teplota dosiahne 75 °C. Na konci pečenia môžete na niekoľko minút zapnúť funkciu gril, aby ste dosiahli ešte chrumkavejšiu kožu.
  5. Podávanie:

    • Po upečení vyberte stehná z rúry a nechajte ich pár minút oddychovať.
    • Kuracie stehná podávajte so zeleninou podľa vášho výberu. Môžete pripraviť aj prílohu, akými sú pečené zemiaky alebo ryža.

Tip:

Na zvýraznenie chuti môžete pri servírovaní pokvapkať kuracie stehná citrónovou šťavou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Szabo Bohumir píše:

    Super recept, určite vyskúšam!

  2. Simonova Vladimira píše:

    Kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo, vďaka za skvelý recept!

  3. Sslota píše:

    Takto kuracie stehná ešte nikdy nepečiem, zaujímavé!

  4. Anonym píše:

    Recept je super, ďakujem za inšpiráciu!

  5. Malikova Matej píše:

    Mňam, už teraz cítim ten vôňu pečeného kuracieho mäsa! Ďakujem za recept.

  6. Andrea11 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  7. Vitazoslav63 píše:

    Ďakujem za tento recept, veľmi sa teším na vyskúšanie.